På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Emirates nya linje mellan Dubai och Arlanda invigd idag

2013-09-05, kl. 13:00

Emirates, ett av världens snabbast växande flygbolag, öppnar i dag sin nya linje mellan Dubai och Stockholm Arlanda Airport i närvaro av bland annat Sveriges handelsminister Ewa Björling, Emirates Senior Vice President Commercial Operations, Hubert Frach, välkänd inom den svenska flygbranschen, Swedavias vd och koncernchef Torborg Chetkovich och chefen för Emirates fraktdivision SkyCargo, Pradeep Kumar.

– Stockholm är en viktig stad för Emirates, underströk Hubert Frach. Det är ett centrum för handel, industri och service i Skandinavien. Med den genomsnittliga, årliga BNP-tillväxten på 3,5 procent som Stockholm förväntas ha under åren framöver är det av central betydelse för Emirates att finnas på plats för att koppla samman den svenska huvudstaden med väletablerade och växande marknader i Fjärran Östern. Detta kommer att skapa ytterligare möjligheter för handel, investeringar och turism, sade Frach. 

Den officiella invigningsflygningen välkomnades på Arlanda av handelsminister Ewa Björling, Swedavias vd och koncernchef Torborg Chetkovich samt representanter för affärsliv och resebransch.

– Det är en stor glädje och ära att vara med och inviga det första direktflyget mellan Stockholm och Dubai med Emirates. Den här flyglinjen kommer att få en stor betydelse för vår bilaterala handel och vårt kulturella utbyte, kommenterade handelsminister Ewa Björling.  

– Jag är väldigt glad att få välkomna ett framstående flygbolag som Emirates till Arlanda. Resor mellan Stockholm och Dubai har ökat med omkring 600 procent de senaste tio åren och vi ser stora möjligheter för både affärs- och turistresor. Med den här dagliga flighten får svenskar också lättare tillgång till populära destinationer i Asien, Indien och Afrika med bara ett stopp, tack vare Emirates omfattande nätverk, sade Torborg Chetkovich, Swedavias vd och koncernchef.

Invigningsflygningen genomfördes med en Boeing 777-200LR, samma typ av maskin som dagligen kommer att trafikera linjen Stockholm – Dubai. Planet har en för Emirates unik inredning med åtta privatsviter i förstaklass, 42 flatbäddsfåtöljer i affärsklass och 216 bekväma stolar i ekonomiklass.

Ombord på flyget erbjuds information och underhållning i mer än 1500 kanaler där resenärer kan se de senaste storfilmerna, aktuella TV-program och lyssna på musik i alla former, från hela världen.

Den dagliga avgången med EK157 startar från Dubai klockan 07.15 och landar på Arlanda klockan 12. Flight EK 158 startar från Arlanda 13.55 och ankommer till Dubai 22.55.

För närvarande flyger Emirates från Dubai till 135 städer i 77 länder. Bolaget erbjuder därmed en rad intressanta destinationer via Dubai för svenska resenärer. Första oktober öppnar bolaget en linje till Clark International Airport på Filippinerna och den 27 oktober öppnas linjen Dubai – Conakry, i Guinea.

Emirates SkyCargo ger möjligheter för företag att exportera och importera

Förutom satsningen på passagerare från Stockholmsregionen erbjuder Emirates med den nya linjen utmärkta möjligheter för företag att både exportera och importera med hjälp av Emirates SkyCargo. Varje avgång har utrymme för 17 tons frakt mellan Stockholm och Dubai, eller till och från flygplatser bortom Dubai. Bolaget fraktar redan varor som läkemedel, byggteknisk utrustning, elektronik, textilier, lädervaror och blommor, bland annat via sitt godsnav i Göteborg.