På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavia belönade för framsynt initiativ

Foto: Marie-Therese Karlberg
2013-02-14, kl. 22:37

Den 7 februari arrangerades "Aviation Academy" – ett bransch-event för beslutsfattare inom flygindustrin. Dagen avslutades med utdelning av årets Sigma Aviation Award till Swedavia "för sitt målmedvetna miljöarbete för att uppnå och bibehålla klimatneutrala flygplatser med god lönsamhet".

Talare från bland annat SAAB, LFV, TUI Nordic, Thomas Cook och Swedavia delade med sig av sina innovativa initiativ och lösningar.

Som avslutning på dagen delades Sigma Aviation Award ut till det mest framsynta projektet och initiativet under år 2012 inom aviationområdet. Det vinnande initiativet ska bidra till att stärka affärspotentialen för sitt företag eller för branschen som helhet.

Årets pris gick till Swedavia. Av 16 flygplatser i Europa med högsta certifiering enligt ACA är hela tio Swedavias. Swedavia tilldelas Sigma Aviation Award 2013 för sitt målmedvetna miljöarbete för att uppnå och bibehålla klimatneutrala flygplatser med god lönsamhet.

Kjell-Åke Westin, Swedavia, flygplatsdirektör på Arlanda, tog emot priset av Erik Helsing, ansvarig Aviation på Sigma.

– Mycket hedrande och ännu ett kvitto på att vi är på rätt väg i vårt offensiva miljöarbete, säger en stolt Kjell-Åke Westin.