På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavia inleder samarbete med Läkare Utan Gränser

2012-12-13, kl. 14:02

I dag invigs en installation på Stockholm Arlanda Airport som ska symbolisera samarbetet som Swedavia ingått med Läkare Utan Gränser. Installationen består av en interaktiv världskarta där man kan lyssna till berättelser från de platser i världen där organisationen utför sitt humanitära arbete. Samarbetet innebär även att Swedavias medarbetare får möjlighet att konkret bidra med sin kompetens inom infrastruktur och logistik.

Läkare Utan Gränser är en av de fem organisationer som Swedavia samarbetar med inom ramen för koncernens hållbarhetsarbete.  För att manifestera samarbetet invigs idag en installation på Stockholm Arlanda Airport som ska sprida kunskap om organisationens arbete i världen. 

– Flygplatser blir oumbärliga i konflikt- och krisdrabbade områden för att hjälpen från omvärlden ska nå fram. Det finns på så sätt en konkret koppling mellan Swedavia och Läkare Utan Gränser. Som en del av samarbetet kan våra medarbetare få tjänstledigt för att kunna göra skillnad och bidra med sin kompetens där den behövs i det humanitära arbetet, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Genom installationen finns även möjlighet för svenska givare att ge bidrag via en sms-betalningar. Samtidigt kan många både svenska och internationella resenärer ta del av organisationens berättelser från fältet med hjälp av en audio-lösning och hörlurar.

– Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Swedavia. Läkare Utan Gränsers behov av duktiga logistiker är stort. Varje år åker cirka 100 svenskar ut i fält för Läkare Utan Gränser, och ungefär en tredjedel av dem är icke-medicinsk personal. Det är otroligt viktigt med olika kompetenser bland fältarbetarna för att vårt arbete ska fungera, säger Johan Mast, generalsekreterare Läkare Utan Gränser.

Den mobila installationen kommer inledningsvis att finnas vid ankommande Terminal 5, men den kommer att exponeras på olika platser på flygplatsen.

Installation i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport som symboliserar samarbetet med Läkare Utan Gränser.