På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

För press

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i hela Sverige. 

Rollen är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för affären. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan och andelen av Sveriges flygtrafik är cirka 90 procent av inrikestrafiken och 80 procent av utrikestrafiken räknat i antal resenärer.

Till pressmeddelanden

Till nyheter

Swedavias nyhetsrum

Swedavia har ett nyhetsrum där du kan prenumerera på pressmeddelanden, hämta bilder i bildbanken och ladda ner årsredovisningar eller annan information.

Du hittar nyhetsrummet på Mynewsdesk.

Presskontakt (dygnet runt)

Swedavias alla flygplatser.

Telefon: 010-109 01 00
E-post: press@swedavia.se

Journalist på flygplatsen

Swedavias flygplatser är civila skyddsobjekt.

För att fotografera och utföra nyhetsarbete på flygplatserna krävs alltid tillstånd. För besök i transitområden, det vill säga området efter säkerhetskontrollen, krävs ledsagning. Fotoförbud råder i och i riktning mot säkerhetskontrollerna.

I händelse av haveri eller annan extraordinär händelse kan flygplatsen stängas för journalister. Dessa hänvisas då till särskild plats.