Charity Arcade

Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga – nu kan du spela några av de mest hyllade och kultförklarade arkadspelen samtidigt som dina överblivna mynt från resan går till Röda Korsets verksamhet. Bakom projektet står Swedavia och Röda Korset som tillsammans arbetat fram en mer raffinerad version av den traditionella myntbössan.

Charity Arcade är ett kreativt grepp för att lyfta fram Swedavias och Röda Korsets partnerskap. Tre retro-arkadspel har specialbyggts för att kunna ta emot resenärernas alla olika valutor och göra det möjligt att få en riktig nostalgitripp samtidigt som man bidrar till en god sak. Alla mynt som stoppas i spelen går oavkortat till Röda Korsets verksamhet. På Åre Östersund Airport finns nu arkadspelet Space Invaders.

- Projektet är en del av ett mångårigt samarbete med Swedavia där vi tillsammans skapat en twist för givaren att bidra till Röda Korsets arbete i Sverige och världen. Nu är det extra roligt att spelen får visas upp på fler orter där vi bedriver lokal verksamhet, säger Therése Engström, kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset.

- Med dessa berömda arkadspel gör vi våra flygplatser ännu mer inspirerande. Vi vill ge våra resenärer en rolig upplevelse på flygplatsen samtidigt som de också får möjlighet att bidra till Röda Korsets verksamhet, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Arkadspelen Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga har tidigare stått på Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Bromma Stockholm Airport.
Se filmen om Charity Arcade här

Varje år samlar Röda Korset in mynt och tillvaratagna effekter på flygplatserna som drivs av Swedavia. Pengarna går till att hjälpa människor som drabbats av krig och katastrof runt om i världen och till utsatta människor i Sverige.