På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Antalya

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Antalya är den turkiska rivierans pärla, en spännande storstad och ett badparadis på samma gång. Kusten är fylld av ljuvliga stränder som passar alla smaker och längs kustremsan ligger mängder av högklassiga hotell och restauranger. Den som vill ta en paus från strandlivet kan se fram emot utflykter till flera tusen år gamla ruiner och unika naturfenomen.
Avgångar till Antalya från Östersund

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Det finns så mycket att se i Antalya för alla åldrar och alla smaker. Om man är intresserad av historia finns det gott om historiska platser att utforska som Hadrianus triumfbåge, Hierapolis och Yivli Minareli. För barnfamiljer finns vattenparken Troy Aqua och delfinarium eller varför inte utforska sjölivet på Antalya akvarium? Det finns även gott om spännande platser utanför Antalya att upptäcka som Side och Belek. Allt du behöver göra är att hitta just dina favoriter.
Antalya Museum
Ett innehållsrikt museum där besökaren kan strosa bland välbevarade romerska statyer, enorma sarkofager och fynd från teatern i Perge. I en liten monter bland ikonerna ligger ett käkben med en tand som tillhört jultomten S:t Nikolaos. Han föddes i Patara och har sin grav i Demre. Museet har dessutom en avdelning med folkdräkter och mycket vackra mattor.
Yivli Minareli
Denna räfflade minaret byggdes av sultan Keykubat på 1200-talet och är stadens symbol. En mycket expressiv ryttarstaty av Kemal Atatürk står i närheten.
Hadrianus Triumfbåge
Uppfördes inför den romerske kejsarens besök år 130 e.Kr. och är inbyggd i den medeltida stadsmuren. En värdig entré till den gamla stadsdelen.
Perge
I Perge, 18 km öster om Antalya, bodde hettiterna ca 1500 f.Kr. innan grekerna koloniserade området efter Trojanska kriget. På det mycket stora ruinområdet finns bland annat en romersk teater och flera kolonngator från den tid aposteln Paulus passerade på en av sina missionsresor.
Belek
Badorten Belek, längs vägen mot Alanya, har en berömd golfbana för den som vill slå några swingar. Här finns dessutom många bra hotell och restauranger. Bussen till Alanya stannar i Belek.
Aspendos
Denna berömda teater – den enda från antiken som fortfarande har scenbyggnaden kvar – ligger 2 mil öster om Antalya. Aspendos hade plats för 20 000 åskådare och klarade sig tack vare att seldjukerna använde den som resident. Landsfadern Kemal Atatürk lät renovera teatern på 1920-talet och i dag används Aspendos för stora musikevenemang.
Side
Side, mellan Antalya och Alanya, är en av de otaliga platser där Kleopatra och Markus Antonius hade rendez-vous. Här snubblar man över ruiner i snart sagt varenda gathörn. Teatern med plats för 25 000 åskådare står på plan mark, stöttad av kraftiga murar. Det romerska badet intill teatern är ett mycket vackert arkeologiskt museum.
Manavgat
Manavgat är en stad som ligger 72 km från Antalya. På denna soliga kuststad kan du utforska sandstränder, historiska platser, ett vattenfall och grottor. Det finns även gott om restauranger, logi och butiker i Manavgat.
Bra att veta
Flygplats
Antalya International Airport ligger 10 km öster om Antalya och trafikeras av både reguljär- och charterflyg. Du hittar taxibilar framför ankomsthallarna i alla terminaler. Det går kollektivtrafik från flygplatsen till centrala Antalya. Du kan ta buss nummer 600 som går var 30:e minut mellan flygplatsen och bussterminal (Otogar) i Antalya. Resan till centrum tar cirka 15 minuter beroende på trafiken.
Kollektivtrafik
Enklaste sättet att ta sig fram i Antalya är att åka dolmus (minbuss) som avgår när de är fulla och stannar där man önskar. Vanliga stadsbussar finns också men är betydligt dyrare och stannar bara vid hållplatserna. Bussar går från busstationen Otogar till olika delar av Turkiet. Olika bolag trafikerar samma sträckor. Beställ platsbiljett i förväg.
Taxi
Taxibilarna är gula och har taxiskyltar på taket. De har taxameter med två olika taxor, mellan 24-06 kan det kosta upp till femtio procent mer än under dagtid.
Post
Turkiska postkontor känner man igen genom PTT-symbolen. Huvudpostkontoret heter Merkez Postanesi på turkiska. Det finns även ett postkontor i stadsdelen Selekler.
Apotek
Du hittar några apotek längs Lara Beach och i centrum. Det finns alltid ett jourapotek som är öppet under nattetid. Apotek kallas "Eczane" på turkiska och har ofta en skylt med ett rött kors på vit bakgrund.
Telefon
Landsnummer: +90 Riktnummer: 0242
Elektricitet
220V
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.