På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Åre

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Åre är omåttligt populärt och är den enda svenska skidort som kan jämföras med fjällbyarna i Alperna. Mer än 300 000 gäster kommer hit varje vinter och besökarantalet ökar ständigt, inte minst bland utländska besökare. Med en total pistlängd på 95 kilometer, runt 100 nedfarter, 40 liftar, nästan 50 restauranger och mer än 30 barer och nattklubbar är Åre överlägset Sveriges största skidort. Det är alltså inte så konstigt att lyxresetidningen Condé Nast Traveller valt Åre till världens bästa skidort. Det är den stora bredden av backar för alla familjemedlemmar och svårighetsgrader i Åre som avgör, enligt magasinet.
Avgångar till Åre från Östersund

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Utöver skidåkningen finns en mängd andra aktivititer att välja på såsom skärm- och kiteflygning, helikopterturer, hundspann, scooterturer, kanot, jakt, fiske, ridning och forsränning.
Åreskutan
Med sina 1 420 meter över havet är Åreskutan ett av Sveriges mest välkända fjäll, med en storslagen utsikt över den västjämtska fjällvärlden. Att komma upp till toppen och Sveriges högst belägna servering, Toppstugan, är enkelt tack vare Kabinbanan - den enda i sitt slag i den svenska fjällvärlden.
Tännforsen
Ett besök till Sveriges största vattenfall är ett måste för alla som kommer till Åre. På sommaren är fallet otroligt mäktigt, medan det vintertid bildas vackra isformationer och att se vattnet forsa fram över isen är en väldigt speciell upplevelse. Forsen är dessutom upplyst nattetid, vilket ger vattnet och isen en magisk dimension.
Duveds Kyrka
Åre sockens storslagna träkyrka invigdes 1894 och är utformad i nygotisk stil. Den minner om en tid då ekonomisk tillväxt i bygden tack vare begynnande turism, kopparbrytning och skogsbruk gjorde att antalet invånare och besökare ökade avsevärt och gjorde den gamla kyrkan för liten.
Njarka Sameläger
Se och lär om hur samerna lever och bor på Njarka sameläger, vilket är beläget på en udde i Häggsjön. Här finns flera olika kåtor, medan en speciell åttkantig kåta, kallad Jarnge, är Njarkas centrum och platsen för speciella högtider som bröllop och dop. Förutom att lära sig om samernas historia kan besökare också mata renarna med renlav, sova på samiskt vis och kasta lasso.
Karolinermonumentet i Duved
Karolinermonumentet är en tio meter hög obelisk i granit, rest år 1892 till minnet av de 3 000 män som omkom i svårt vinterväder under och efter Karl XII:s invasionsstyrkors reträtt från Tröndelag år 1718. Föredrag om dödsmarschen över Sylarna hålls regelbundet på Roxy’s Slädhundar.
Naturum Valådalen
Informationscenter med utställningar om fjällens geologi och djurvärld, om samerna och om rennäringen. Låt personalen väcka din upptäckarlust innan du ger dig av på egna strövtåg i den lättillgängliga fjäll- och fjällskogsnaturen utanför.
Kretsloppshuset i Mörsil
Ekologisk upplevelse- och utbildningsanläggning med vinterträdgård, rosenodling, trädgårdspark, gammaldags hönsgård, kafé och restaurang, bildspel, föreläsningar och kurser samt försäljning av miljövänligt producerade varor i gammaldags butik.
Bra att veta
Flygplats
För transfer från Östersund flygplats till Åre kan du boka fjälltransfer samtidigt som du bokar flygbiljett, alternativt ring fjälltransfer på +46 20 97 97 97. Flygtransfer med Taxi Åre mellan Östersund och Åre/Duved kostar 1150 kr för 1-4 personer, och 1 350 kr för 5-8 personer. Ring +46 647 100 22 för mer information. Länstrafiken i Jämtland har även buss- och tågförbindelser mellan Östersund och Åre. För mer information gå till www.lanstrafiken-z.se eller ring +46 647 260 70. Avståndet mellan Östersund och Åre är ungefär 10 mil.
Lokaltrafik
Länstrafiken i Jämtland har bussar som går mellan Åre och Duved och många övriga orter i Åre kommun.
Taxi
Taxi Åre
Apotek
Apoteksgruppen Åre, Årevägen
Elektricitet
220v/50hz
Telefon
Landsnummer: +46 Riktnummer: 0647
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.