På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nedsatt syn

Här hittar du information som kan underlätta för dig med nedsatt syn, så att du kan känna trygghet inför, under och efter din flygresa.

Har du nedsatt syn som gör att du behöver hjälp under din resa? Då är det viktigt att du berättar det för personalen - både när du bokar flygresan och när du går ombord på flygplanet. Om du vill kan du också boka i ledsagning i förväg. Läs mer om det under rubriken Ledsagning.

På flygplatsen får du till viss del information om flyget genom utrop i högtalare. Men en del flygplatser begränsar tyvärr sina högtalarutrop och hänvisar i stället till informationstavlor och monitorer. De flesta flygplatser har en informationsdisk med personal som personligen kan ge dig information, till exempel information om ditt flyg.

På vissa flygplatser finns också taktila ledstråk längs golvet, som leder fram till en help point eller till informationsdisken. 

Personalen ombord på flygplanet kan personligen ge dig information om till exempel säkerheten ombord.