På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Music makes us happy!

Tänk på all glädje, skratten, tårarna och alla känslor som musiken skapar. Åre Östersund Airport låter er njuta av några fantastiska återblickar ur vår musikhistoria.

Männsikor tittar på utställning

Svenska dansband är en del av vårt musikarv och en stor del av vår kulturhistoria, då folk i över ett sekel vallfärdat till dansbanan för att umgås, skratta, bli förälskad och framför allt dansa. Denna utställning har fokuserat på den gyllene eran, sent 60-tal in i tidigt 80 och det är bara dansband från länet. 70-talet lever!

Se en film från utställningen här.

Patrik Zackrisson

Välkänd professionell musiker, låtskrivare, artist och skådespelare från Börtnan i Jämtland. Driver den ständigt återkommande succén Östersundsrevyn och är frontfigur i bandet Patrik´s Combo. Räknas nog som en av Sveriges genom tiderna mest anlitade underhållare, 30 år på heltid, och en stor älskare av det svenskaste av det svenska; Dansband.

Storsjöyran i Östersund – Sveriges äldsta musikfestival

I Jämtland säger många att man delar in året i två delar - före och efter Storsjöyran. Det kan nog stämma, för "Yran", som festivalen kallas i folkmun, har en speciell plats i Jämtarnas hjärtan.
Under några dagar i slutet av juli förvandlas Östersunds stadskärna till en sprakande fest. Runt om i staden byggs scener upp och hamnen vid Storsjöns strand omvandlas till en restaurangby.
Storsjöyran har anor från 1960-talet och är Sveriges äldsta musikfestival som hålls mitt i ett stadscentrum. Varje år besöker runt 40 000 människor festivalen. I år är det 28-29 juli ni ska boka in i kalendern.

Hamm & Nilsson - Östersunds äldsta musikaffär

Hamm & Nilsson har funnits i snart 100 år. Butiken har stått i centrum för Östersunds musikliv i flera decennier. Hamm & Nilsson fanns redan på stenkakans tid och har sett utvecklingen gå framåt, via kasetter, vinyl och CD-skivor. Lokala och kända musiker har haft affären som en hotspot för att prata musik och prylar. Och så klart lyssna på musik!