På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Åre Östersund Airport ingår i Tillgänglighetsdatabasen

2013-08-28, kl. 15:30

Sedan ett år tillbaka ingår Åre Östersund Airport i ett tillgänglighetsprojekt som drivs av Jämtland Härjedalen Turism. Målet med projektet är att besökare med olika funktionsnedsättningar enkelt ska kunna hitta information om hur tillgängligheten är på den plats de ska besöka, samt att erbjuda rådgivningar till företag som vill förbättra sin tillgänglighet. Åre Östersund är först ut av Swedavias flygplatser att publiceras i den nationella Tillgänglighetdatabasen, som förmedlar information om tillgänglighet på olika platser.

Flygplatsen har genomfört en rejäl översyn av bland annat flygplatsens terminal, som resulterat i en checklista med saker som bör åtgärdas för att förbättra tillgängligheten.

Under hösten påbörjas arbetet med att implementera det som uppkommit. Bland annat sänkning av skyltar som sitter i taket så att även rullstolsburna kan komma åt att läsa, komplettering av varningsljus till högtalarlarm och att sänka arbetsbord i restaurangen så att alla når knivar och gafflar.

– Vi jobbar tillsammans i regionen Jämtland-Härjedalen för att göra den så tillgänglig som möjligt säger flygplatschef Susanne Norman. Flera regionala verksamheter finns med i databasen och Swedavias ambition är att så många som möjligt ska kunna genomföra sin flygresa själv och kan man inte det så finns vår omfattande assistansverksamhet (PRM).