På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fotoutställning visas i gate

2014-05-12, kl. 15:49

I fredags, den 9 maj, öppnades en fototställning i flygplatsens gate där resultatet av projektet #VINNDINBILD visades. I samband med invigningen presenterades även vinnarna, som då också fick sin egen bild som en exklusiv förstoring.

Projektetet #VINNDINBILD är ett elevprojekt som har drivits av Storsjögymnasiet, där syftet med tävlingen har varit att föra samman regionen och få människor att ställa upp på bilder som visar varför regionen är så bra och värt att stanna för.

– Med ett flöde av drygt 400 000 resenärer är flygplatsen en spännande plats att nå ut med elevarbeten som detta. Gateområdet är dessutom en plats där människor stannar upp och faktiskt har några minuter av väntan i lugn och ro, vilket är rätt unikt i ett offentligt rum. På så sätt är vår gate ett perfekt rum för utställningar, säger flygplatschef Susanne Norman.

Projektet har pågått under vintern där vem som helst kunnat skicka in sitt bidrag. De vinnande bilderna har senare valts ut av eleverna. Vinnarna, sponsorer och elever fanns på plats i gate under invigningsdagen. Vinnarna fick också ta emot sina bilder i form av förstoringar. Utställningen visas för avresande resenärer under sommaren.