På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ny atmosfär med hållbar design i flygplatsens avgångshall

2013-03-05, kl. 15:11

Hållbarhet, kreativitet och design har präglat arbetet med att göra om avgångshallen på Åre Östersund Airport. Nu möts du som resenär av en helt ny atmosfär.

Torsdagen den 28 februari invigdes den nya avgångshallen på Åre Östersund Airport. Den bakomliggande tanken har bland annat varit att lyfta fram flygplatsens fokus på hållbarhet och den kreativitet som finns i regionen. 

Genom en anpassad belysning skapas en välkomnande atmosfär tillsammans med de specialdesignade möblerna, framtagna i ett samarbete mellan friluftsföretaget Klättermusen och Green Furniture som producerar hållbara designmöbler. Möblerna är vävda av spilltyger i form av återanvända jackor.

- Flygplatsen spelar en viktig roll som nav och vi är särskilt glada över att vara en mötesplats som lyfter fram våra begåvade entreprenörer och företag i regionen. Nu får våra resenärer uppleva en atmosfär som är både stilren och hållbar när de ska ut och resa, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersund Airport.