På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nytt hotell byggs vid Åre Östersund Airport

2014-01-24, kl. 10:06

I mars 2014 påbörjas bygget av ett nytt hotell på Frösön, Östersund, med drygt 200 rum varav 10 sviter. Detta blir nästa steg i utvecklingen av Frösö Park-området, där invigningen i november 2013 av den nya evenemangs- mötes- och mässarenan var startskottet.

Hotellet uppförs mitt emot terminalen för Åre Östersund Airport och blir det första nya hotell som byggs i Östersund på över 20 år.

Den nya hotelldelen sammanlänkas med den tidigare Mässen (militärrestaurang från tiden som Jämtlands flygflottilj) i en spännande form. Där kommer väl tilltagna utrymmen för konferens, restaurang samt spa/relax och gym att inrymmas. Totalt kommer hotellet att omfatta mer än 12 000 kvadratmeter.

Invigning av hotellet beräknas ske under våren 2015.

– Det är fantastiskt roligt med den satsning som Frösö Park gör på flygplatsområdet och vi ser fram emot kommande samarbeten för att knyta ihop området med flygplatsen på bästa sätt. Flygplatsen är ett viktigt kommunikationsnav i regionen och med Frösö Parks nya hotell och mötesmöjligheter så kan vi erbjuda våra resande en otroligt lättillgänglig och vacker miljö för både hotellboende och möten, säger Susanne Norman, flygplatschef Åre Östersund Airport.

– Nu får Frösön och Östersund äntligen ett nytt hotell med ett fantastiskt läge invid flygplatsen med utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan. Utsikten från rummen på de övre planen av hotellet kommer att bli magisk, säger Marcus Lundberg, vd på Frösö Park Fastighets AB.

Hotellet placeras även i direkt anslutning till den nya evenemangs-, mötes- och mässarenan som invigdes med Guldgalan och 1 500 galamiddagsgäster den 14 november 2013.