På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

STCC Airport race hålls i helgen

2013-08-08, kl. 13:23

För andra året i rad arrangeras STCC Airport race på Åre Östersund Airport. Flygplatsen stängs från fredag lunch till söndag morgon för att lämna plats till Sveriges största evenemang för bilracing.

- Förhoppningen är att upprepa fjolårssegern med 15 000 besökare. Det är helt fantastiskt att se hur alla i regionen ställer upp för kunna genomföra detta i grunden omöjliga arrangemang, säger Magnus Trense, Kommersiell chef på Åre Östersund Airport.

STCC race viktigt för regionen 

Alla inom flygbranschen är väl bekanta med de regelverk som finns för att bedriva flygverksamhet. Att dels kunna bygga upp området och genomföra racet - och samtidigt klara flygets krav - är en utmaning som satt såväl kompetens som vilja att hitta lösningar på prov.

- Det är härligt att se den vilja och förstålse hos flygbolag och lokalbefolkning kring att evenemanget är en viktig del i att stärka regionen som duktig evenemangsarrangör, vilket möjliggör en positiv utveckling för vår besöksnäring.