På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Stolt fotoutställning öppnar på flygplatsen

Kollage med tre foton ur utställningen
2014-12-15, kl. 16:27

Nu öppnar utställningen ”A Proud City” på Åre Östersund Airport. Utställningen är en Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek. Fotografnätverket Fotobögarna ligger bakom utställningen, som även visades i Swedavias tält under Pridefestivalen i Stockholm 2014.

Susanne Norman, direktör för de regionala flygplatserna men även vigselförrättare, välkomnar utställningen:

– Mångfald är för mig en del av flygplatsens atmosfär. En plats där människor från alla håll och med olika bakgrund möts. Vi är en viktig port till regionen och vi välkomnar alla till våra flygplatser. Vigslar är vanligt förekommande på flygplatserna och det har varit fantastiskt roligt att få flytta ut den verksamheten till landets Pridefestivaler.

– Åre Östersund Airport erbjuder ett offentligt rum där man trots ständig puls och nära en halv miljon besökare per år ändå har en liten stunds stillhet i väntan på nästa avgång. På så sätt är flygplatsen en spännande plats för utställningar, varför vi redan nu tittar på vad nästa uttycksform skulle kunna vara, avslutar Susanne.

Bakom utställningen ligger fotografnätverket Fotobögarna, som förutom en passion för fotografering har det gemensamt att de är HBTQ (homo-, bi-, trans- och queerpersoner).

– Vi vill bjuda på mycket kärlek och mångfald i bildform till alla resenärer. Vår förhoppning är att bilderna väcker tankar hos dem som ser bilderna och att de förstår att pluralism är berikande i alla avseenden, säger Michael Silkesjöö från Fotobögarna.

Utställningen visas på Åre Östersund Airport fram till och med påsk.