På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vinterakrobatik möter Åre Östersund Airport

2013-05-17, kl. 09:29

Tänk att få ha en flygplats som scen för utövandet av sin konst! Idag den 17 maj invigs ett konstprojekt som Jämtlands Gymnasiums program ”Vinterakrobatik” genomfört i samarbete med Åre Östersund Airport.

Utställningen består av fotokonst och rörliga bilder inspirerade av flygplatsen och dess miljö, utifrån ett vinterakrobatikperspektiv. Under invigningsdagen kommer vinterakrobaterna finnas på flygplatsen mellan kl. 09.00 och 13.00 för att visa upp sina konstverk, men även bjuda besökarna på en annorlunda upplevelse.

– Det är fantastiskt spännande att få ta del av ungdomarnas uttryck och energi. Genom att släppa lös deras kreativitet i en annorlunda miljö hoppas vi att vi bidrar både till elevernas utveckling och till en än mer välkomnande atmosfär på vår flygplats, säger Susanne Norman flygplatschef.

Utställningen kommer att hänga på flygplatsen under sommaren, men består även av fem verk som flygplatsen valt att behålla som en fast installation. Dessa verk är tryckta på duk i 1x1,5 meter och kommer pryda säkerhetskontrollen.