På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Skistar årets vinnare av Swedavias exportpris

För fjärde året i rad delade Swedavia ut sitt exportpris på 2014 års Guldgala. Priset gick till företaget Skistar, som får en marknadsplats under ett år på Åre Östersund Airport och kommer därmed att synas för 450 000 resenärer.

Bild på Sylarna, Jämtland. Foto: Shutterstock.

Med exportpriset vill Swedavia lyfta en person, ett företag eller ett projekt som medvetet och strategiskt jobbat med exportmogna produkter som leder till ökad internationell trafik till Jämtlandsregionen.

En vinnare av Swedavias exportpris ska verka huvudsakligen för och i länet, kunna påvisa en tydlig exportstrategi med bearbetning och försäljning på en internationell marknad samt ha knutit unika internationella kontakter till regionen som i en förlängning kan skapa ytterligare reseanledningar

Årets vinnarmotivering lyder:

”Skistar har under lång tid arbetat strategiskt för att öka den internationella kännedomen för regionen och sina destinationer. Genom sitt internationellt starka varumärke samt aktiva arbete med researrangörer och flygbolag bidrar vinnaren till stor del i regionens totala inkommande turistströmmar året runt”.

Exportpriset delades ut av Susanne Norman, flygplatsdirektör Swedavias regionala flygplatser och Arlandas flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin. Priset består av marknadsplats på Åre Östersund Airport under ett år, med synlighet till 450 000 passagerare.

Årets jury bestod av:

Susanne Norman, flygplatschef Swedavia – Åre Östersund Airport
Magnus Trense, försäljningschef Swedavia – Åre Östersund Airport
Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport
Ewa Jerlinder, destinationsutvecklare på Åre Destination AB

Tidigare vinnare av exportpriset är:

2013 Moosegarden
2012 Kall Auto Lodge
2011 Eva Jerlinder på Jämtland Härjedalen Turism (JHT)

Om Guldgalan

Guldgalan sätter fokus på människor och företag som skapar en framtid i länet – för sig själva och andra. Det ska vara en hyllning till handlingskraften och företagsamheten i Jämtlands län.

Guldgalans webbplats (nytt fönster)