På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Blekinge

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Blekinge skärgård och vatten är vårt allt och benämns som Sveriges Trädgård för sin allomfattande natur. Här erbjuds rekreation, avkoppling och spa-upplevelser. Här hittar du ö-liv, smakupplevelser, fiske och hårdrock i världsklass tillsammans med musikfestivaler av rang. Det finns en passion för det genuina hantverket och kulturen har en given plats. Sälsafari, sagolika blomstergårdar, järnnätter, elitfotboll, bad, teater, paddling, vildmarksäventyr, museum och mycket mer. Utforska vårt hemliga Blekinge. Upptäck dina egna smultronställen.
Avgångar till Blekinge från Ronneby

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Vare sig du gillar liv och rörelser eller föredrar lugn och ro kommer du känna dig hemma i Blekinge. Här kan du likväl uppleva festivalyra, lära dig nytt om teknik och fysik, grotta ner dig i historia som ligga på en stilla sjö i en roddbåt och lyssna på fågelkvitter. Upplev våra vackra svenska djur på nära håll eller hälsa på våra exotiska vänner. Bada på fantastiska vattenland eller ta en båttur ut på havet. Bara din fantasi sätter gränserna!
Barnens Gård
Om du gillar att bada och åka vattenrutschbana, leva bondgårdsliv, leka och klättra kommer du att älska din dag på Barnens gård. Här går det nämligen att gör allt det. Och köra elbil! Här finns ett lekland, vattenland, djuren, fik och restaurang och en hel massa annat som lockar fram busungen hos barn i alla åldrar. Med fördel är det möjligt att boka Barnens gård-paket med hotellövernattning. Passa på att fylla sommardagen med plaskande lek och kittlande magpirr. De väcker busungen i dig!
Kreativum Science Center i Karlshamn
Utforska och upptäck på Kreativum Science Center i Karlshamn som är fullt med upplevelser för hela familjen. Prova över 170 olika stationer med olika teman där du tex kan testa din reaktionshastighet, upptäcka skogen, lära dig mer om stjärnor och planeter och mycket mer. Du kan också gå rakt på målvaktsspelet för att testa dina målvaktsfärdigheter. Vill du åka på en spännande resa genom ljud och bild så kan du luta dig tillbaka i Kreanova Mega Dome Cinema. Efter alla spännande upplevelser kan det vara en idé att ta en paus i caféet och besöka butiken, en genial sådan. Här finns en härlig utepark, Kreapark, som är öppen året runt. En riktig oas vid kanten av Mieån, fördelad på en ö och en halvö. Här kan du leka på en flotte, krypa i en tunnel och spana in busiga fontäner. Missa inte Blekinge Exotiska Värld, ett tropikcenter granne med Kreativum. Det går att köpa kombinationsbiljetter till båda attraktionerna.
Mörrums Kronolaxfiske
Säg Mörrums Kronolaxfiske och sportfiskare över hela världen tänker på storväxta laxar och havsöringar. Det är inte så överraskande med tanke på att här har fångats stora fiskar sen 1231. Varje säsong bjuder på olika fiskeupplevelser och på hemsidan kan du få användbara tips inför just din upplevelse. Är du alldeles ny på området erbjuds guidning och det finns möjlighet att både köpa och hyra den utrusning du behöver. Vill du inte själv stå i det strömma vattnet med ett spö i handen finns det möjlighet att spana in laxar och havsöringar i ett 13 meter långt akvarium. Eller varför inte kika in på utställningen där du får lära dig mer om såväl fiskarnas som sportfiskets historia? Ta en promenad längs Mörrumsån och kanske ha turen att få se laxen hoppa!
Eriksberg Vilt & Natur
Vid Eriksbergs entré öppnar sig en värld av upplevelser med allt från vilda djur till gastronomi. En mäktig visent som vädrar i luften. En hjortkalv som sturskt hoppar runt i gräset. Eller ett morgonkaffe med utsikt över savannens betande djur. På Eriksberg möter du det vilda livet. Det är du som är gäst i hjortarnas och havsörnarnas värld, inte tvärtom. Många gäster blir nog förvånade över att det finns konst, utställningar och historiska vandringar på Eriksberg, eller lekpark och café. Bäst kända är Eriksberg för sin mat, fiske- och jaktupplevelser. Den som vill uppleva både skmyning och grynig i parken kan välja mellan vandrarhem eller lyxig vistelse på hotell. Det finns till och med en säkerhetsvilla för internationella toppar som söker ett hide-away.
Blekinge Riviera
Även om Blekinge bara är 120 km långt kan vi erbjuda ett stort utbud av varierad natur. Förtrollande skogar, vackra boklöv och höga tallar. Längs kusten blir skärgården sandiga stränder. Sölvesborg ligger allra västligast och gränsar mot Skåne. Istället för skärgård har Sölvesborg stränder- många långa stränder med vacker finkornig sand. Här finns en strand för varje dag i veckan och många därtill. En del av dem är fulla av liv och rörelser med många besökare och kiosker, restauranger och lekplatser precis bredvid medans andra är rofyllda och stillsamma små gömställen.
Ronneby Brunnspark
Spa för själen! Ronneby Brunnspark är ofta nominerad som den "Vackraste parken i Sverige ". Här finns stora grönområden, livliga marknader och loppisar bland magnifika byggnader. För cirka 300 år sedan, i en liten hage med alar och björkar, upptäcktes en källa med ”hälsovatten”. Det var början till en berömd och välbesökt kurort – särskilt under 1800-talet. I själva verket växte en hel anläggning fram. Det var vackra träbyggnader med bland annat hotell, badhus och tjusiga parkområden. Till Ronneby reste gästerna för att dricka brunn och andas frisk luft. Idag är parken renoverad och de magnifika husen har polerats upp. Besökarna kommer fortfarande av samma anledning: för att må bra. Här går det att njuta av livliga söndagsmarknader i Brunnshallarna, veteranbilsfestival, wellnessfestival, utställningar, guidade turer och konserter. Det finns också ett lekland, Naturum, utställningar om landsbygden i Blekinge. Dessutom ligger parken precis intill Ronneby Brunn Hotell, ett hotell- och spakomplex tillsammans med ett populärt besöksmål - Café Mandeltårtan.
Brunnsbadets vattenland
Ta familjen på ett badäventyr på barnvänliga Brunnsbadet. Kanaler, laguner, virvlar och vattenrutschkanor. Här finns något för alla åldrar. Barnpool med sprutande figurer och rutschkana, bubbelpool, vattenmassage och mycket mer. Glasskiosk och lunchrestaurang på området gör att du kan njuta hela dagen.
Äggaboden
En liten bit utanför Ronneby centrum bland gårdar och åkrar hittar du den underbara lilla gårdsbutiken Äggaboden. Här i den lantliga miljön säljs närproducerade varor från främst Blekinge men också från våra närliggande landskap Småland, Öland och Skåne. Äggen kommer från gården och är du nyfiken på varför Äggabodens majonnäs är vida känd finns den att inhandla. Blir du trött av allt shoppande kan du alltid ta en kaffe- antingen inne i orangeriet eller ute i trädgården och njuta av den rofyllda utsikten över ängarna.
Bra att veta
Här hittar du praktisk information som underlättar ditt besök i Blekinge.
Sök, boka och inspireras
Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor coh upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.
Stena Line Färja
DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda tar 14 timmar. Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen tar 10.5 timmar.
Tåg
Öresundstrafiken har 17 avgångar per dag mellan Köpenhamn och Blekinge och stannar i Sölvesborg, Mörrum, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona. Till Sölvesborg tar det bara 2 timmar! SJ och Krösatågen tar dig till Blekinge från övriga delar av Sverige.
Vad beyder en blå flagga?
Om du ser en blå flagga svaja i vinden på någon av gästhamnarna eller badstränderna du besöker, betyder det att det är en välskött, ren och miljövänlig plats du besöker. Service, information och säkerhet måste också mötas. Både Kristianopels och Hanös gästhamnar har Blå flaggor!
Flygplats
Blekinge kan nås med flyg via Ronneby flygplats. Ronneby Airport ligger nära flera städer i regionen som Karlskrona, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. Samtliga städer ligger inom en timmes resa med bil. Flygplatsen har en civil och militär avdelning. Avstånd från Ronneby flygplats till: Ronneby: 8 km Karlskrona: 33 km Karlshamn: 32 km Olofström: 60 km Sölvesborg: 59 kilometer Ronneby Airport är regionens internationella flygplats och nås lättast genom en transferbuss som stannar vid flygplatsen. Ronneby Airport ligger i Kallinge ca 8 mil norr om Ronneby i Blekinge.
Kollektivtrafik
Res med kollektivtrafiken när du är i Blekinge. Ta bussen till stranden eller evenemanget.
Taxi
Flera av våra taxiföretag erbjuder fasta priser inom Blekinge. Fråga alltid om priset innan du påbörjar resan! www.karlskronataxi.se + 46 455 191 00 www.sverigetaxiblekinge.se +46 457 122 67 www.karlshamnstaxi.se +46 454 150 65 www.taxikurir.se +46 771 860 000 www.zontaxi.se +46 457 203 00
Telefon
Landsnummer: +46 Karlskrona: 0455 Ronneby: 0457 Karlshamn och Olofström: 0454 Sölvesborg: 0456
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.