På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Allt fler reser från Ronneby Airport

2016-07-22, kl. 09:36

Ronneby Airport summerar ett starkt första halvår, med en resenärsökning på sju procent. Under första halvan av juli är resenärsökningen hela 35 procent. Av allt att döma kommer 2016 bli ett rekordår för flygplatsen.

– Det är glädjande att fler väljer att resa från Ronneby Airport, säger Mona Glans, flygstationschef på Ronneby Airport.

Antalet landningar minskade med fem procent under juni månad på grund av SAS pilotstrejk. Trots detta visar statistiken en resenärsökning på sju procent under perioden januari-juni.

Fortsatt ökning under hela 2016

Trafiktillväxen håller i sig. Under perioden 1-15 juli noterade Ronneby Airport 6706 resenärer, jämfört med 4516 under samma period förra året – en ökning på 35 procent. Det verkar inte heller bli en minskning i resandet till hösten.

– Vi har inte sett en sådan här ökning tidigare. Nu i sommar är det framför allt privatresandet som ökar och 2016 verkar bli ett riktigt rekordår för Ronneby Airport, säger Mona Glans.