På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nu möter Swedavias personal resenärerna vid Ronneby Airport

2014-10-30, kl. 10:00

Från och med den 1 november kommer SAS resenärer vid Ronneby Airport att möta Swedavias personal istället för SAS. Statliga Swedavia sköter i fortsättningen incheckning, säkerhetskontroll och boarding vid Ronneby Airport och ytterligare fyra regionala flygplatser för SAS-resenärer och de bolag som SAS resenärsservice hittills hanterat.

Överenskommelsen med SAS om den så kallade expeditionstjänsten innebär att personalen som skött incheckning och boarding nu övergår till Swedavia och blir en del av Swedavias Resenärsservice på flygplatsen.

– Resenärer och flygbolag kommer att fortsatt få samma goda service och välkomnande bemötande. Övertagandet av SAS personal och arbetsuppgifter är ett viktigt steg i vårt arbete för att erbjuda attraktiva och flexibla helhetslösningar vid alla våra regionala flygplatser. Effektiviteten och affärsmässigheten ökar också när vi får helhetsansvaret för passagerar- och flygbolagsservicen, säger Mona Grönqvist, flygstationschef på Ronneby Airport.

Förändringen innebär att totalt fyra SAS-anställda nu övergår till Swedavia på Ronneby Airport. Passagerarservicen samordnas från den 1 november med övrig Swedavia-verksamhet på flygplatserna. Det ligger i linje med Swedavias strategi att möta framtidens behov av resande, möten och affärer på ett långsiktigt hållbart sätt.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla flygplatsen. Vi arbetar med helhetslösningar där personalen kan göra en rad serviceuppgifter, vilket leder till mera effektiva och konkurrenskraftiga flygplatser. En flexibel organisation är väldigt viktig när den positiva, ökande resandetrenden fortsätter, säger Mona Grönqvist.

Swedavia övertar passagerarservicetjänsten på fem flygplatser: Ronneby, Kiruna, Luleå, Umeå och Åre Östersund.