På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ronneby Airport blir allt miljövänligare

2013-06-25, kl. 14:00

Det pågår ett ständigt miljöarbete på Ronneby Airport. Senast i raden av åtgärder är att hela flygplatsen har fått optimerad bergvärme, vilket betyder att terminalen i vinter hålls varm av den nya energikällan.

Belysningen på parkeringen har bytts ut till ledbelysning, vilket redan har gett resultat. Dessutom har belysningen på flygplansplattan bytts ut och styrs numera av det naturliga dagsljuset – ljuset sätts på när det behövs som bäst.

En detalj, som sparar energi, är att strålkastarna på plattan byts av så att samma lampa inte lyser varje dag. Belysningen går också ner till hälften när det inte är lika mycket aktivitet.

– Vi gör allt det här för att vi vill bli miljövänligare och göra vad vi kan för miljön. Det är bara småsaker, men många små saker blir bra resultat till slut, säger Mona Grönqvist, flygplatschef.

Vad händer framöver? Belysningen på parkeringen ska utvecklas till att bli rörelsestyrd. Detta finns redan inne i terminalbyggnaden och har visat sig vara framgångsrikt. Dessutom ska en ny miljöstation med nya behållare byggas utanför flygplatsbyggnaden.