Destination:

Chania

Lokal
temperatur

23°

Lokal
tid

10:03

Chania

Chania måste vara den vackraste hamnstaden i Grekland. Svalor svävar mot en klarblå himmel ovanför den underbart vackra venetianska hamnen. På kajen trängs borden till uteserveringarna. Bakom hamnen slingrar sig de smala shoppinggränderna genom den stämningsfulla gamla staden och på båda sidor om staden sträcker sig långa sandstränder längs kusten. Ett perfekt resmål för den som vill kombinera sol- och badsemester med stadsliv.

Hitta resa

Chania
Reseguiden logo
Venetian hamnen
Old Harbor, Chania

Hamnen är svår att missa, då den är mycket väsentlig för Chanias turister. Här är historiska byggnader fyllda av surrande fiskrestauranger och kaféer, och en promenad nära havet tar dig med på en resa genom tiden - vissa delar av befästningarna går tillbaka ända till 15-talet.

Fort Firca
Fort Firca, Chania

Ruinerna av venetianska försvarsstrukturer finns fortfarande runt Chanias hamn, med den bäst bevarade biten som är den västra delen av väggen. Njut av den vackra havsutsikten från venetianska fortets fridfulla ruiner. Det intressanta sjöfartsmuseet, alldeles bredvid, berättar Chanias maritima historia. På den här platsen restes Greklands flagga för första gången.

Zepos Restaurang
42 Akti Kountourioti, Chania

Upplev underbar gästfrihet och fördjupa dig i den grekiska middagens filosofi i hjärtat av Chanias venetianska hamn. Dag eller natt, kan du njuta av ett lockande utbud av mat och dryck, med magnifik utsikt över havet, trevlig personal och delikata smaker som skapar minnen som kommer att vara livet ut.

Lithos Restaurang
Old Harbour, Chania

Mycket populär restaurang, mysig atmosfär och smakrika rätter. Njut av en panoramautsikt över den venetianska gamla hamnen och njut av den hemlagade matlagningen. Fråga servitörerna för lokala delikatesser och låt dig njuta av en fest av medelhavssmaker.

Gamla Stan
Gamla Stan, Chania

I Chanias gamla stadsdel är gatorna fulla av lockande små butiker, några som säljer turist föremål och souvenirer, andra med finare varor som hantverksguld och silversmycken. Promenera genom staden och kolla runt - och bekanta dig med lokala hantverk.

Skridlof lädergatan
Skridlof, Chania

Missa inte Skridlof, den traditionella lädergatan, där du kan fynda handgjorda läderarbeten av hög kvalitet, exempelvis handväskor, plånböcker, skor och sandaler. Här kan du hitta allt som har med läder att göra, du kommer inte lämna Skridlof utan att vara nöjd.

Chania Flygplats
Chania Airport, Chania

Chania flygplats, västra Kretas huvudgate, ligger 14 kilometer från staden. De flesta resenärer anländer med researrangörspaket, inklusive busstransport eller biluthyrning. Oberoende resenärer kan ta en taxi till stan.

Kollektivtrafik

Kl. 06.00 – 18.00 går lokala bussar längs kusten till och från Chania, som stannar vid badorterna. I Chania går det stadsbussar i de moderna områdena, men den gamla staden är inte större än att man utan problem kan promenera. Dessutom är gatorna och gränderna för smala för busstrafik.

Arrival Guides Logo