Destination:

Göteborg

Lokal
temperatur

11°

Lokal
tid

09:59

Göteborg

Med en trivsam och avslappnad atmosfär, gångavstånd till det mesta, ett kafé vid varje gathörn och med sina olika stadsdelar blir Göteborg en "charmig liten storstad". Staden bjuder på ett livligt nöjes- och kulturliv året om, med allt från Liseberg, Göteborgsoperan, Filmfestivalen, Bokmässan och olika sportevenemang till musikfestivalen Way Out West.

Hitta resa

Göteborg
Reseguiden logo
Göteborgs stadsmuseum
Norra Hamngatan 12, Göteborg

Göteborgs stadsmuseums utställningar berättar om 12 000 år av historia, undersöker staden idag och blickar in i framtiden. Du hittar museet i en unik miljö i Ostindiska huset från 1750-talet. Här kan du också följa med på guidade stadsvandringar, lyssna på föredrag och andra aktiviteter. I Barnens museum finns mycket att utforska för alla 0-5-åringar.

Feskekôrka
Rosenlundsvägen, Göteborg

Byggdes 1874, Feskekôrka är en inomhusmarknad som ser faktiskt ut som en kyrka, men är i själva verket ett paradis för fisk- och skaldjursälskare. Flera restauranger och take-awayställen serverar dagsfärska havsdelikatesser i alla former. Populärt bland både turister och lokalbefolkningen.

Strömma Skärgårdsbåtar
Lilla Bommen, Göteborg

Låt Strömma visa er Göteborgs unika skärgård! Passa på att njuta av något gott att äta och dricka ombord under tiden som den vackra skärgården passerar utanför. De erbjuder matkryssningar såsom Hisingen Runt, Räk- och laxkryssning och Skärgårdskväll med S:t Erik. Alla turer avgår ifrån Lilla Bommen.

Hemma Hos
Haga Nygata 12, Göteborg

Här serveras svenska smårätter med inspiration hämtad från Ystad till Haparanda, alltid via Västergötland och Bohuslän, och ibland med kryddor från andra delar av världen. Här är tortilla en bondomelett, tartar en råbiff och ruccola kallar vi vid dess svenska namn: senapskål. Ta en, två, eller tre av de små rätterna och njut av ett Sverige i miniatyr.

Nordstan
Nordstadstorget, Göteborg

Nordstans Affärscentrum är ett av Europas största inomhuscentra. Det ligger mitt i centrala Göteborg och består av tre våningar fulla med butiker. Alla de stora kedjorna såsom, H&M, Åhléns City, Lindex och många fler specialbutiker finns under ett och samma tak. Utbudet är stort av kläder, inredning, leksaker, sport, elektronik, musik, restauranger och kaféer med mera. Med GöteborgsPasset ingår shoppinghäften.

Saluhallen
Stora Saluhallen, Kungstorget, Göteborg

Saluhallen är den största inomhusmarknaden i Göteborg. Här hittar du allt från kryddor, kaffe, ost, frukt, fisk, kött till andra delikatesser från hela världen. Det finns cirka fyrtio butiker och matställen. Om man älskar mat, ska man bege sig hit och bara njuta av alla goda smaker i en livlig atmosfär.

Flygplats
Göteborg Landvetter Airport, Landvetter

Göteborg Landvetter Airport är en internationell flygplats som ligger 20 kilometer sydost från Göteborg. Det tar cirka 20 minuter att resa till Göteborg från flygplatsen. Du tar dig smidigt till och från flygplatsen med Flygbussarna. Resan tar ca 25 till 30 minuter med avgångar upp till var 12:e minut. Bussen avgår precis utanför terminalbyggnaden och tar dig till centrala Göteborg. Slutstationen är bussterminalen Nils Ericssonterminalen i centrala Göteborg. Biljetter finns att köpa direkt på internet (www.flygbussarna.se/en/Landvetter), via sms, på flygplatsen, hos återförsäljare som 7-Eleven och Pressbyrå eller köp din biljett från biljettautomat vid busshållplatsen på Landvetter Airport. Du kan också köpa biljetter ombord men endast med kredit- / betalkort. Taxi finns utanför ankomsthallen. Taxibolagen har ofta ett fast pris när man reser mellan flygplatsen och Göteborg. Fråga alltid om priset innan avresa. Sverigetaxi Göteborg, Telefon: +46 (0) 31 100 100 Taxi 020, Telefon: +46 (0) 20 93 93 00 Taxi Göteborg, Telefon: +46 (0) 31 650 000 Taxi Kurir, Telefon: +46 (0) 31 27 27 27 Om du planerar att hyra bil finns det flera företag som Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt på Göteborg Landvetter Airport.

Lokaltrafik
Nils Ericson Terminal, Göteborg

Det är lätt att ta sig runt i Göteborg och det finns många tillförlitliga valmöjligheter. Det är Västtrafik som ansvarar för kollektivtrafiken i Göteborg och driver bussar, spårvagnar och färjor. När du reser i Göteborg kan du använda samma biljett till spårvagnar, bussar och färjor. Du kan köpa din biljett på alla Västtrafiks försäljningsställen samt kiosker som Pressbyrån och 7-Eleven eller livsmedelsbutikerna. Det går även att köpa biljetter ombord på vissa linjer. På spårvagnarna kan du köpa din biljett ombord med mynt eller kort från biljettmaskinen. När du tar båten (skärgårdsbåtarna i södra skärgården) kan du betala din biljett med kontanter eller kort till personalen ombord. På älvbåtarna kan du betala till däcksman men endast med bankkort. På stadsbussarna kan man dock inte köp några biljetter så se till att ha en biljett innan du går ombord. Om du har en smarttelefon kan du ladda ner gratis Västtrafik To Go app, vilket är ett enkelt sätt att köpa singel-, period- och dagbiljetter. (Tillgänglig för Android och iPhone) Göteborg är en cykelvänlig stad med bra cykelvägar, så varför inte göra som många göteborgare gör, ta cykeln.

Arrival Guides Logo