På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Umeå

Umeå

Björkarnas stad erbjuder inte bara kultur av hög klass. Här finns några av norra Sveriges absolut bästa restauranger, som serverar det norrländska kökets delikatesser med sällsam precision. Lägg därtill ett friluftsliv utöver det vanliga och du förstår varför bland annat tiotusentals studenter trivs så bra i Umeå.
Avgångar
Umeå Airport - Umeå
Laddar avgångar..

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Tidtabell
Hundspann

En hundspannstur, inbäddad i varma filtar under norrskenshimlen, är ett utmärkt sätt att uppleva den norrländska naturen. Kanske stöter du på en älg eller en ren? Vinteraktivitet med Hedlunda Husky, Granö Beckasin (bilden), River Lake Huskies eller Aurora Borealis.

Guitars - The museum

Umeåbröderna Samuel och Michael Åhdén har en av världens största privatägda samlingar av gitarrer. Från och med 2014 har hela världen chansen att ta del av den. Du kan besöka Gitarrmuseet, där brödernas unika samling elgitarrer, basar, förstärkare och musikalisk rekvisita utgör grunden för en upplevelsebaserad och interaktiv utställning. Totalt finns cirka 500 objekt på plats. Vid sidan om utställningen arrangerar muséet föreläsningar, tillfälliga utställningar och presentationer av nyheter. Världsstjärnor besöker även muséet under året och håller i så kallade clinics – öppna gitarrlektioner.

Adress
Vasagatan 18-20
Flygplats

Flygplatsen ligger ca 4 kilometer från Umeå centrum. Flygbuss avgår från stationsbyggnadens framsida ca 10 minuter efter ankomst från Stockholm. Pris: 45 kronor till Umeå centrum. Förfrågningar om flygbussens tider kan även göras på +46 20 97 97 97 eller besök www.tabussen.nu/sv/flygbussen Det finns taxibilar stående utanför stationshallen vid ankomst och det tar bar 10 minuter in till centrum. Är det tomt på bilar finns direkttelefoner till taxi mellan entrédörrarna. För bokning av flygtaxi, ring: +46 20 97 97 97.

Kollektivtrafik

Inom Umeå centrum är det promenadavstånd till de flesta platser. För att åka till olika stadsdelar finns lokaltrafiken, Ultra. Kommunikationerna i länet är väl utbyggda, något som är nödvändigt i ett område med miltals av djupa skogar, forsande älvar och vildmark som skiljer städer och byar från varandra. Länstrafiken i Västerbotten är huvudman för all kollektivtrafik med buss i Västerbotten och reser mellan byarna. För reseinfo och frågor om tidtabeller, ring 0771 - 100 110 eller besök www.tabussen.nu