På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Nextjet öppnar ny linje mellan Umeå och Göteborg

2018-01-22, kl. 16:46

Den 12 mars börjar Nextjet trafikera en ny flyglinje mellan Umeå Airport och Göteborg Landvetter Airport med 32 turer per vecka. Linjen mellan Umeå och Göteborg kommer att knyta ihop två större städer som i dag endast nås genom mellanlandning.

Nextjet trafikerar sedan tidigare sträckorna Sundsvall–Göteborg och Luleå–Göteborg. Genom den nya linjen täcker Nextjet en större del av Sverige än något annat flygbolag med framför allt tonvikt på Norrland där direkttrafiken till Göteborg växer sig allt starkare.

Linjen Umeå–Göteborg kommer att trafikeras med en tur och retur morgon och kväll samt en tur mitt på dagen, måndag till fredag, samt en tur och retur på söndagar. Restiden blir 1 timme och 25 minuter och planet är ett jetflygplan med plats för 50 passagerare.

– Det är glädjande att flygtrafiken från Umeå Airport växer, och att västsvenskarna nu kan nå Umeåregionens omväxlande natur och kultur på enbart 1 timme och 25 minuter. Att få en direkförbindelse från och till Västsveriges nav möjliggör en utökad besöksnäring i båda riktningar, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Under helgerna kommer turer att utföras även till Karleby/Jakobstad. Detta innebär att resenärer kan resa smidigt mellan Umeå och Karleby/Jakobstad på fredagar, söndagar och måndagar.