På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Den miljonte resenären har landat på Umeå Airport

2014-12-12, kl. 16:14

Idag landade äntligen den miljonte passageraren på Umeå Airport! Med SAS flygplan SK2026 landade Åsa Ericson 12.35 och togs emot av flygplatschef B-O Lindgren, kommunalråd Hans Lindberg och Umeå kommuns marknadschef Anna Olofsson. Hon belönades med med blommor, diplom, resecheck på 5 000 kr samtidigt som det festades på tårta i ankomsthallen.

Boende i regionen var inbjudna och tillsammans med resenärerna och samarbetspartners firades detta historiska ögonblick. 

– Vi är oerhört glada över den utveckling vi ser och vi blickar framåt med tillförsikt. Att passera 1 000 000 resenärer är en viktig milstolpe i regionens och flygplatsens utveckling för flygplatsen speglar den region den betjänar. Den här dagen är ett kvitto på att flygplatsen ska fortsätta utvecklas och möta regionens behov av tillgänglighet.

Flygplatsen är en grundförutsättning för Umeå regionen, övriga Västerbotten och norra Västernorrland men det är även viktigt att förstå hur viktig regionen är för Sverige.

– Planerna på Etapp 2 med gate på övervåning kommer att vara nödvändig inom några få år och därför måste arbetet med att hitta en finansieringslösning av fortsatt utbyggnad prioriteras, säger flygplatschef B-O Lindgren.

 

Bild som visar flygplatschefen på bagageband

Flygplatschef B-O Lindgren.


Bild flygplan och röda mattan

Röda mattan rullas ut