På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kroatien ny direktdestination från Umeå Airport

2012-01-24, kl. 16:06

Umeå Airport utökar utbudet av destinationer till sina resenärer när Scandjet startar ny flyglinje till Split i Kroatien i maj.

- Kroatien är ett populärt resmål med mycket att upptäcka. Vi är oerhört glada att kunna erbjuda denna nya destination. Efterfrågan från regionen har varit stor för fler direktlinjer från Umeå Airport. Split och Kroatien blir därför ett utmärkt komplement till våra övriga destinationer som trafikerar direkt från Umeå Airport, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport.

Den höga efterfrågan av flygresor till Kroatien visar att det är en mycket eftertraktad destination för ressugna i norr. Flygbolaget Scandjet utökar nu närvaron i norra Sverige och startar direktflyg från Umeå, Luleå och Sundsvall till Split under 2012.

- Responsen vi fått från Luleå med omnejd efter beslutet att starta direktflyg till Kroatien har varit enorm.  Vi vill då fortsätta med denna positiva trend och utöka med ytterligare två avreseorter i norra Sverige, från Umeå och från Sundsvall, berättar en positiv Pavel Maksimovski, VD på Scandjet Aviation Group.

Avgångarna till Split sker på söndagar under perioderna 13 maj till 17 juni samt 26 augusti till 30 september.
 
För kontakt och ytterligare information:
Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport, telefon: 070-522 14 28

Pavel Maksimovski, VD, Scandjet Aviation Group AB,
telefon: 031-774 27 27 alternativt 0739-75 07 50