På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ny flyglinje mellan Umeå och Helsingfors

2015-04-09, kl. 13:34

Den 18 maj är det premiär för den nya utrikeslinjen mellan Helsingfors och Umeå Airport. Med avgångar varje dag under sommarhalvåret stärks tillgängligheten mellan norra Sverige och Finland. Den nya linjen trafikeras av Flybe för Finnair och den beräknade flygtiden är 1 timme och 5 minuter från Umeå Airport.

Den väl investerade satsningen i ombyggnationen av Umeå Airport för att möta regionens behov av resande bär frukt. Flygplatsens ökade kapacitet och förbättrade terminalfunktioner har skapat möjligheter att locka nya flyglinjer och flygbolag. 

- Vi är mycket glada för Finnairs satsning på Umeå Airport. Helsingfors flygplats är också ett viktigt nav för att ta sig vidare ut i världen, bland annat till Asien som är Finnairs stora marknad. Detta skapar unika möjlighet för både incoming turism, affärsrelationer i Finland och övriga världen, säger B-O Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.