På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Passagerarrekord i maj för Umeå Airport

2013-06-13, kl. 16:06

För andra gången under flygplatsens 50-åriga historia flög mer än 100 000 passagerare till och från Umeå Airport. Förra gången detta inträffade var maj i fjol.

104 534 passagerare reste till och från Umeå Airport under maj månad, vilket är en ökning med 4,1 procent jämfört med föregående år. En ökning med 4 135 passagerare. Framförallt är det utrikestrafiken som ökade med 36,8 procent jämfört med föregående år.

- Det är mycket glädjande med denna fantastiska ökning, framförallt vad gäller utrikestrafiken. Det visar att regionen vill flyga direkt till sol och värme från sin hemmaflygplats, säger en glad Bengt-Ove Lindgren, Flygplatschef Umeå Airport.

- Att vi slagit passagerarrekord samtidigt som vi bygger om måste vi tacka alla för. Både aktörer på flygplatsen och resenärer som besökt oss under denna tid. Det är alltid en utmaning att bedriva ordinarie verksamhet under en ombyggnation, och då ha passagerarrekord är en extra utmaning, fortsätter han.

16 destinationer från Umeå Airport under 2013

Under 2013 har Umeå Airport erbjudit passagerare möjligheten att resa till 16 destinationer; Kiruna, Luleå, Östersund, Stockholm/Arlanda/Bromma, Visby, Antalya, Marmaris, Bodrum, Kreta, Kroatien, Mallorca, Alicante, Gran Canaria, Teneriffa, Egypten.

Trafikstatistiken för Umeå Airport och Swedavias övriga flygplatser finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.