På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Största planet hittills att lyfta från Umeå Airport

2014-02-28, kl. 09:51

På måndag den 3 mars kl. 07.25 avgår en Airbus A330-200 till Mexiko från Umeå Airport för första gången.

Aldrig tidigare har ett så stort flygplan lyft från Umeå Airport och att destinationen dessutom är populära Mexiko gör händelsen ännu mer unik.

– För Umeå Airport så har utvecklingen av direktlinjer varit mycket positiv. Att nu dessutom få hantera ett flygplan av denna storlek är spännande och ger förhoppningar om ännu fler satsningar på exotiska resmål från Umeå Airport, säger en stolt Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Framtida satsningar bekräftas av Vingresors försäljningschef.

– Satsningen på Mexiko är lyckad och de som inte kommer med flyget nu på måndag får en ny chans nästa år. Då kommer vi att ha en avgång från Umeå Airport till Mexiko 24 februari, säger Johnny Nilsen försäljningsdirektör på Ving.

Om flygningen till Mexiko

Airbus A330-200 till Mexiko på måndag flygs av bolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyger åt Vingresor. Planet rymmer totalt 323 personer varav 195 av dessa platser är bokade av resenärer från Umeåregionen. Resterande stolar fylls av resenärer från Oslo där planet mellanlandar på vägen ner till Mexiko.