På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Tack alla resenärer för ett gott 2011, Umeå Airport slog nytt rekord!

2012-01-10, kl. 16:09

Totalt under år 2011 flög hela 955 132 passagerare från Umeå Airport. Det är ökning med 110 200 passagerare (ett snitt på 300 passagerare/dag), dvs en ökning på 13 procent om man jämför med föregående år.

Under 2012 erbjuder vi våra resenärer populära charter mål direkt till Mallorca,
Las Palmas, Rhodos, Kreta och Turkiet. Totalt har vi över 20 avgångar per dag där Arlanda och Bromma står för stor del av dessa.

För att möta upp ökade passagerarvolymer och målsättning att höja kvalité och kundupplevelser så har en översyn av flygplatsens faciliteter inletts. En renovering av toaletterna har redan påbörjats. En plan för vidare utveckling och utbyggnad presenteras inom kort.

Umeå Airport lyckades för andra året i rad under 2011 bli klimatmärkta enligt högsta nivå, enligt en standard som tagits fram av ACI Europe i samarbete med WSP. Klimatmärkningen ACA är en verifikation som visar hur flygplatser arbetar med klimatfrågan. Det inkluderar både direkta och indirekta utsläpp från flygplatsen, berättar Ibrahim Al-Turk. Läs mer på http://www.airportcarbonaccreditation.org/

Med vår regions positiva utveckling hoppas vi att 2012 tar oss över miljonstrecket gällande antal passagerare säger B-O Lindgren, flygplatschef vid  Umeå Airport.

Trafikstatistiken för Umeå Airport och Swedavias övriga flygplatser finns på
www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.

För ytterligare kommentarer kontakta Umeå Airports flygplatschef
B-O Lindgren på telefon 070-522 14 28.