På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Gran Canaria

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Om du gillar milt klimat, massor av sevärdheter och omväxlande landskap kan miniatyrkontinenten Kanarieöarna vara helt rätt för dig. Geografiskt afrikanskt, politiskt spanskt och kulturellt blandat, Gran Canaria är en smältdegel av smaker och influenser. Allt sedan de ursprungliga grottmänniskorna strövade genom de palmbevuxna dalarna och de brusande stränderna har inkräktare försökt hävda sin rätt till landet – och de hade goda skäl till det.
Avgångar till Gran Canaria från Visby

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Om du gillar milt klimat, massor av sevärdheter och omväxlande landskap kan miniatyrkontinenten Kanarieöarna vara helt rätt för dig.
Aqualand
I Maspalamos ligger Kanarieöarnas största vattenland med över 40 rutschkanor och attraktioner. Vattenlandet är älskat av hela familjen och gör vuxna till barn igen. Det är perfekt som heldagsutflykt, man kan tillbringa flera timmar med att åka på alla olika vattenrutschbanor och ständigt hitta nya.
Palmitos Park
Arter från alla kontinenter, en exotisk flora och spektakulära shower är vad du kan vänta dig av ett besök på denna Gran Canaria-institution. Parken bjuder på en fantastisk delfinshow.
Roque Nublo
Roque Nublo är ett landmärke som är ett måste att besöka på Gran Canaria. Tusentals klättrare och turister besöker de här bergen varje år. Det är otroligt vackert.
Jardin Canario
Trädgårdarna i Las Palmas på Gran Canaria är underbara och ger dig den perfekta eftermiddagspromenaden. Börja från botten och arbeta dig upp eller tvärtom, hur som helst kan du enkelt spendera ett par timmar där.
Barranco de Guayadeque
Om du älskar att upptäcka naturen så är ravinen ett paradis för dig. Här hittar du nästan 2000 olika växtarter och många historiska lämningar.
El Faro de Maspalomas
För en mysig kväll, åk till fyren och promenera på stranden och titta in i butikerna. Försök att hinna med solnedgången och njut av utsikten med en god drink i handen.
Cenobio de Valerón
Cenobio de Valerón är en av Gran Canarias mest besökta sevärdheter. Området av grottorna inne i klipporna är listad som ett arkeologiskt område. Det är helt enkelt en underbar plats.
Bra att veta
Flygplats
Gran Canaria flygplats ligger i Telde, 18 kilometer från huvudstaden Las Palmas. Flygplatsen kan nås norrifrån eller söderifrån via motorväg GC-1. Det går bussar från flygplatsen: linje 60 till Las Palmas tar 30 minuter, och avgår två gånger i timmen med start kl. 06.15. Linje 66 till Faro de Maspalomas tar en timme, och avgår en gång i timmen med start kl. 07.20. Det finns också taxi utanför ankomsthallen. Man kan också hyra bil från någon av firmorna på plats. För mer information se:
Kollektivtrafik
Gran Canaria har ett bra utbyggt lokalt bussnät som tar dig till de flesta delar av ön (se www.globalsu.net för tidtabeller och priser). Om du vill vara mer flexibel, tveka inte att hyra en bil. Vägarna är i allmänhet mycket bra och välskyltade, vilket gör körningen till ett nöje. Det måste dock påpekas att Las Palmas kan vara förvirrande för den oinvigde. Det är ofta lugnare att stanna på första bästa parkering och sen antingen gå eller ta en taxi. De sportiga kan hyra en cykel över dagen. See: www.happy-biking.com.
Taxi
Taxi är i allmänhet billigt, de har fasta priser för längre sträckor.
Turistfällor
Var försiktig när du köper kameror och elektronik från affärer på turistorterna. Om priset ser ut att vara för bra för att vara sant, är det antagligen också det. Det cirkulerar många förfalskningar. Be alltid om att få se en internationell garanti innan du lämnar fram några pengar. Gå inte heller på värvarna för andelslägenheter som närmar sig med sina kortläsare. Det pris ”som du otroligt nog vunnit” får du bara om du går med på att gå en säljrunda för andelslägenheter. De säger att det bara tar 90 minuter – räkna med nästan det dubbla.
Post
Huvudpostkonoret ligger på Avenida Primero de Mayo 62, Las Palmas.
Apotek
På dörren till alla apotek står det var närmaste jourapotek finns.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.