På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upplevelser från tidigare deltagare

Håkan, Ann-Sofi och Linda har redan gått kursen i flygrädsla - här är deras upplevelser.

Håkan Othberg, gick utbildningen våren 2012

Har allvarlig var din flygrädsla innan du gick kursen?
Jag flög i stort sett inte alls.

Hur kändes det under utbildningen?
Upplägget av utbildningen kändes bra för mig, för min del var det nog viktigast att det ingick en flygning i slutet av utbildningen.

Vilket är ditt starkaste minne från utbildningen?
Helt klart 5 minuter efter start då alla obehagskänslorna i stort sett försvann. Det kändes som ett stort framsteg över mina tidiga känslor.

Hur är det idag, flyger du?
Ja, cirka 1 månad efter utbildningen reste jag till Turkiet. Det var lite jobbigt men det gick bra.

 

Ann-Sofi Lindström, gick utbildningen i mars-maj 2012

Har allvarlig var din flygrädsla innan du gick kursen?
Ganska allvarlig. Hade ställt in ett par resor i sista stund, även gått av ett plan just innan start.

Hur kändes det under utbildningen?
Med en bra kombination av rena fakta och gott om tid för kursdeltagarnas frågor kändes det bra. Alla våra farhågor togs på allvar och bemöttes på ett bra sätt. Häftet var ett bra stöd för mig hemma,
repetition behövdes för att smälta allt.

Vilket är ditt starkaste minne från utbildningen?
Ert goda bemötande. Att få se allt, verkligen allt på flygplatsen, till och med att få möta piloterna som skulle flyga oss. Att alla deltagare delade med sig och stöttade varandra. Känslan av att inte vara totalt ensam om att känna såhär.

När jag satt inne i planet på väg till Bromma och kände att detta kommer jag att klara. Väl på plats på Bromma kändes det så härligt att kunna ringa sin familj och berätta att det hade gått vägen. Vägen tillbaka till Visby kändes det bara bra. Jag förstod ljuden från planet.

Hur är det idag, flyger du?
Inte än eftersom tillfället tyvärr inte getts. Men när jag släpper av folk på flygplatsen kommer inte längre tanken ”Varför kan inte jag göra detta längre, jag som flög så mycket en gång i tiden? Ska det alltid vara så här?” Nu får jag inte längre panik vid tanken på att sätta mig i ett plan.

 

Linda Helledaij, gick utbildningen våren 2012

Har allvarlig var din flygrädsla innan du gick kursen?
Flygrädslan var inte så allvarligt att jag inte flög, men det var inget jag gjorde med nöje. Jag hade svårt att somna natten innan, kunde inte äta och blev livrädd för minsta skakning eller ljud när vi väl kom upp i luften. Jag hade ont i magen hela flygtiden och en form av panikkänsla. Ju mer jag satt och tänkte på saken och målade upp olika scenarier, desto värre blev det.

Hur kändes det under utbildningen?
Under utbildningen kändes det jättebra och jag fick en bred kunskap om såväl flygplan som allt annat runt omkring.

Då det var många av oss som var i samma situation var det bra att dela med sig av hur vi kände och kunde ge tips och råd. Petter och Rune var fantastiska i att berätta och förklara om hur allting fungerar såväl i flygplanet som på flygplatsen.

Vilket är ditt starkaste minne från utbildningen?
Det starkaste minnet som jag har är den flygningen som vi gjorde med Gotlandsflyg till Bromma. Jag var lugn och avslappnad och klarade av att läsa en bok med båda fötterna i golvet. Inga tårar eller panikkänslor, vilket var en underbar känsla.

Hur är det idag, flyger du?
Jag flög som sagt innan och jag flyger idag, men med en helt annan känsla och kunskap. Jag vet varför det låter och varför ett flygplan beter sig som det gör.

Dessutom kan jag även svara på frågor som jag får av mina barn när det gäller flygplan, olika lampor på flygplatsen, olika molntyper och alla de fordon som brukar köra omkring därute på flygplatsen.

Tack för en mycket informationsrik och intressant utbildning som har gett mig behövlig kunskap för att få bort min rädsla.