På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Klimatkompensera din utresa – vi kompenserar hemresan

Lördagen den 23 mars är det Earth Hour och då passar Swedavia på att utmana dig i klimatkompensering - om du klimatkompenserar för din utresa klimatkompenserar vi för hemresan fram till den 31 mars.

Klimatkompensera din utresa – vi kompenserar hemresan

Varje timme är en miljötimme här på Visby Airport. Swedavia, som äger och driver flygplatsen, har sedan 2005 sänkt sina koldioxidutsläpp med närmare 60 procent. För att kompensera för de koldioxidutsläpp som inte har kunnat tas bort med egna åtgärder köper Swedavia certifikat från projekt i andra länder, vilket innebär att verksamheten bedrivs utan att bidra till globala klimatförändringar. Swedavia är på det här sättet klimatneutralt och har så varit sedan 2006.

Den 23 mars är det Earth Hour och Swedavia vill därför utmana dig i klimatkompensering - om du klimatkompenserar utresan, kompenserar vi hemresan. Utmaningen pågår under perioden 18-31 mars.

Hur gör du?

•    Klicka vidare till formuläret där du klimatkompenserar.
•    Fyll i flygplatsen du reser ifrån och flygplatsen du reser till.
•    Betala med kreditkort. Du får även ett certifikat som bevis.

Klimatkompensera här

Bidra till en hållbar utveckling

När du klimatkompenserar köper du utsläppsreduktioner från ett projekt som leder till minskade utsläpp någon annanstans.

Vill du vara med och bidra till en hållbar utveckling? När du klimatkompenserar din resa via Swedavia är du bland annat med och bidrar till byggandet av en vindkraftpark i norra Kina och förhindrar därmed att nya kolkraftverk byggs. Dessutom bidrar du till en hållbar utveckling i landet och flera nya arbetstillfällen för lokalbefolkningen.

I Andhra Pradesh i Indien hjälper du till med att ersätta fossilt kol med förnybart jordbruksavfall för elproduktion, och samtidigt finansera utbildnings- och hälsinvesteringar. Projekten uppfyller Världsnaturfonden och Greenpeaces krav på Gold Standard och utsläppsminskningen sker inom ramarna för FN:s klimatsamarbete.

Vad kostar det?

Kostnaden beror på hur lång flygresan är. Flyger du exempelvis Visby Airport-London Heathrow kostar det 137 kr för dig och 137 kr för Swedavia, för sträckan Visby Airport-New York betalar du 648 kr och Swedavia 648 kr.

Var med du också!