På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Få hjälp med din flygrädsla

Kvinna på flygplats
2015-05-29, kl. 09:35

All statistik visar att flyg är det allra säkraste sättet att resa. Trots det är det många som upplever det som obehagligt, vissa så starkt att de helt avstår från att flyga - men det finns hjälp att få!

I höst kan du som är flygrädd gå en kurs som kan hjälpa dig att övervinna din rädsla. Ett samarbete mellan Swedavia Visby Airport och Gotlandsflyg.

Man kommer att träffas vid 4 tillfällen på flygplatsen och avslutar med en gemensam flygning.

Kursupplägg:

• Tors. 3/9 18:00 -21:00 Teori Varför ska vi flyga? Säkerhet, tidsvinst samt bekvämlighet. Flygets historia.

• Tors. 10/9 18:00 -21:00 Teori Flygning steg för steg. Aerodynamik, planering av flygning, väder samt vikt och balans.

• Tors. 17/9 18:00 -21:00 Teori Hur förbereder vi oss själva inför en flygning? Rädslor, ångest. Mental träning, visualisering mm.

• Tors. 24/9 18:00 -21:00 Teori Rundvandring. Besök i flygledartornet, träffa personal som jobbar på flygplatsen, säkerhetskontrollen, samt en närmare titt på ett flygplan.

• Tors. 1/10 Flygning (lunch/eftermiddag) Flygning, tur och – retur till Bromma flygplats med Gotlandsflyg. Vi träffar piloterna och personalen som jobbar ombord före resan.

Kurserna är i konferenslokalen på Visby Airport. Pris 1900 kr/person (max 10 personer).

Kursledare

Rune Larsson

Rune Larsson är utbildad flyglärare sedan 1988. Samma år började han även sin karriär på flygplatsen som fälttekniker, och avancerade snart till driftmästare. I Runes arbete ingår allt från snöröjning, rapportering, flygplanstankning till att vara skyddsvakt och utbildningsledare. Rune är fortfarande väldigt aktiv i flygklubben och flyger lika gärna själv som han lär andra att flyga.

Petter Hejdenberg

Petter har jobbat på Visby Airport sedan 2006, och är fullt utbildad med samtliga kompetenser som krävs inom ramp, brand och security. Petter är även brandman. Petter har tillsammans med Rune varit instruktör till två kurser för flygrädda hittills och har ett brinnande intresse att hjälpa personer att bemöta sina rädslor och kliva ur sin komfortszon.

Kontakt/anmälan

Ring eller mejla oss för anmälan. Telefon: 010-1095200 Epost: info@visbyairport.se