På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Gotlandsflyg startar direktlinje mellan Visby och Malmö

2012-01-30, kl. 16:16

Mellan den 4 juni och 26 augusti kommer Gotlandsflyg att flyga sträckan Visby-Malmö (Sturup). Därmed kommer gotlänningarna att spara tid, pengar och miljö och nå Malmöregionen och Köpenhamn på ca 1 timme. Sydskåningar och danskar från Köpenhamn med omnejd får nu snabb och enkel access till en av Sveriges populäraste sommardestinationer.

- Extra glada blir förmodligen de 1.650 gotlänningarna som bor i Skåne och de 860 skåningarna samt de ca 100 danskarna som bor på Gotland, säger Ola Mattsson, chef på Gotlandsflyg.

Flyglinjen kommer att trafikeras med med upp till fyra avgångar i veckan under högsommaren förutom under Almedalsveckan då det blir dagliga flygningar.

-  Det finns historiskt ett stort resande mellan Gotland och Malmöregionen via Bromma och Arlanda. Nu blir det resandet enklare, snabbare och billigare för alla. Att fler skåningar enklare och billigare kan ta sig till Gotland är såklart bra för hela ön, och för gotlänningarna innebär linjen snabb access till Malmöregionen och Köpenhamn, avslutar Ola Mattsson.
Flygtiden mellan Visby och Malmö blir cirka 1 timme.