På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Smidigare start på resan – checka in via Swedavias app

2014-03-11, kl. 11:00

Från och med idag kan resenärer checka in via Swedavias app. Samtidigt lanseras versioner anpassade för surfplattor.

Det ska vara enkelt och smidigt att planera sin resa. En hjälp är att använda sig av Swedavias app, där det från och med idag är möjligt att checka in. Incheckningen görs i själva appen, men sker med hjälp av respektive flygbolags mobilincheckningssystem.

– Att både hitta relevant information om servicen på och kring flygplatsen och kunna checka in på ett och samma ställe gör det ännu smidigare för resenärerna, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia. Och även om inte alla flygbolag har mobilincheckning så omfattas ändå huvuddelen av resenärerna.

Resenären når incheckningsfunktionen i appen via länken ”Avgångar & incheckning” och därefter genom att välja sitt aktuella flyg. Sedan är det bara att klicka på knappen ”Checka in” och följa instruktionerna.

Versioner för iPad och Androidsurfplattor lanseras också idag. Versionerna för surfplattor innehåller motsvarande funktioner som respektive app men är anpassade för att dra nytta av större skärmstorlekar.

Det blir också lättare för resenärerna att hitta information om parkering, taxi och hyrbilar samt även vad som är bra att tänka på inför resan, till exempel vätskeregler och vid incheckning av bagage.

Ladda ner appen här:

iPhone/iPad
Android