Destination:

Milano

Lokal
temperatur

Lokal
tid

15:31

Milano

Milano handlar om design och haute couture och utbudet av butiker och trendiga barer känns ibland oändligt. Men här finns också Domen, da Vincis ”Nattvarden” och de enkla kvarterskrogarna där man fortfarande långlunchar på ossobuco och risotto alla milanese.

Hitta resa

Milano
Reseguiden logo
Il Duomo
Piazza Duomo, Milano

Domkyrkan är stadens symbol. Den påbörjades redan år 1386 och avslutades först 500 år senare och är ett mästerverk i höggotisk arkitektur, en stil som för övrigt inte finns representerad i övriga Italien. Domkyrkan reser sig över torget Piazza del Duomo, marmorbyggnaden är översållad med 135 spiror och otaliga statyer.

Cenacolo Vinciano
Piazza Santa Maria delle Grazie 2, Milano

Här finns ett av världens mest avbildade och berömda konstverk, Leonardo da Vincis Nattvarden. Det är ofta omöjligt att bara traska in och titta på den, köerna är långa, men numera kan man boka besökstid i förväg.

Armani/Nobu
Via Gastone Pisoni 1, Milano

I Armanis stora varuhus ligger denna latino-japanska fusionkrog vars inredning är lika spännande som maten. Genomskinliga skärmar, eleganta matsalsmöbler och strama linjer för tankarna till en lyxig flygplatslounge. Kan man inte välja själv, så finns det en avsmakningsmeny.

Cracco-peck
Via Victor Hugo 4, Milano

En anrik delikatessbutik som fått sin egen, mycket eleganta restaurang. Den unga stjärnkocken Carlo Cracco skapar rätter som getmjölksravioli med salladslök och Norciatryffel. Han har även belönats med en stjärna i Michelinguiden.

La Rinascente
Piazza Duomo, Milano

Detta är Milanos motsvarighet till Londons varuhus Harrods. Här finns åtta våningar fyllda med högklassiga kläder, accessoarer, parfymer och leksaker.

Cotti
Via Solferino 42, Milano

Mycket välsorterad vinaffär i konstkvarteren Brera med inredning från 30-talet. Italien producerar en imponerande mängd vin av hög kvalitet, och denna vinlagerbutik har mer än 3 000 utvalda etiketter som representerar varje region i Italien. De erbjuder även ett urval av lokalt producerad choklad, tårtor och kakor.

Kollektivtrafik

Milanos kollektivtrafik sköts av ATM och inkluderar tunnelbana, buss och spårvagn. Engångsbiljetter, dags- och flerdygnskort finns att köpa på ATM-kontor, automater och tidningsstånd. Alla biljetter måste stämplas innan varje resa påbörjas.

Taxi

Taxibilarna är oftast vita och kan stoppas på gatan. Det enklaste är dock att gå till en taxistation som brukar ligga utanför tåg- och tunnelbanestationerna. Slutsumman beror på antal resväskor, hur långt och när på dygnet och i veckan man reser.

Arrival Guides Logo