Destination:

London

Lokal
temperatur

Lokal
tid

14:58

London

London är Englands kulturella, politiska och ekonomiska centrum, känt för sina museer och gallerier i världsklass, kungliga palats, fantastiska shopping, teatershower på West End och prisbelönade restauranger. Ska du åka hit? Börja planera din resa här, från bokning av boende till att skapa din perfekta resplan. Oavsett om du vill bo på ett 5-stjärnigt lyxhotell och ta ett glas champagne i London Eye eller hitta ett budgethotell och vandra i någon av Londons vackra parker, kommer du alltid att hitta något som passar din budget här.

Hitta resa

London
Reseguiden logo
Buckingham Palace
Buckingham Palace, London

Under sommarmånaderna öppnar Buckingham Palace, kung Charles III:s officiella residens, sina dörrar för allmänheten till sina eleganta paradvåningar. Förutom att vara en vacker plats där många kungliga förlovningar ägt rum, finns även några av de finaste skatterna från den kungliga samlingen här, vilket inkluderar målningar, skulpturer och möbler från Frankrike.

Storbritanniens parlament
Houses of Parliament, Parliament Square, SW1

Storbritanniens parlament är hjärtat för Britisk politik och har varit slagfält för många politiska debatter, rättegångar och dramer över åren. Guidade turer i Storbritanniens parlament finns på lördagar året runt, och från tisdagar till lördagar under sommaren. Besökare från Storbritannien kan begära en gratis guidad tur från deras riksdagsledamot.

J Sheekey
J Sheekey, 28-34 St. Martin's Court, London WC2N 4AL

Precis mellan Leicester Square och Covent Garden ligger J Sheekey som har funnits ända sedan 1890-talet. Det är hit du ska gå om du vill äta fisk, ostron och skaldjur och samtidigt bidra till en hållbar utveckling. Här finns allt från Sheekey's Fish Pie till potted shrimps (med alternativ för både vegetarianer och köttätare). Här finns något för alla.

Inamo
134-136 Wardour Street, Soho, London W1F 8ZP

Inamo är en banbrytande orientalisk fusionsrestaurang och bar där din middagsupplevelse ligger i dina egna händer, tack vare en interaktiv beställningstjänst. Istället för att läsa en lång lista med rätter kan du istället välja dina favoriter från en illustrerad mat- och dryckesmeny som projiceras på ditt bord från taket. Den asiatiska menyn har influenser från Japan, Kina, Thailand, Korea med flera.

Oxford Street
Oxford Street, London

Oxford Street är det ultimata shoppingområdet i London och här finns allt från senaste mode, internationella varumärken, teknik till myskläder och mycket, mycket mer. Inte undra på att dess gator alltid är fulla av shoppare bärandes på massa påsar! Några av de mest populära affärerna och varuhusen är de flera Topshop-butikerna, samt de ikoniska varuhusen som Selfridges, John Lewis, House of Fraser och Marks & Spencer.

Selfridges
Selfridges, 400 Oxford Street, London W1A 1AB

Selfridges, Londons flaggskeppsbutik, är ett av världens finaste varuhus. Dess sex våningar är fyllda med fantastiskt mode, tjusiga montrar, elektriska prylar, snygga hushållsartiklar och välsmakande mat. Men detta ställe är mycket mer än bara ett shoppingparadis. Med sina många evenemang, barer, restauranger, kaféer, konstutställningar och udda takfester är det också ett socialt nav.

Flygplats — London Heathrow
Heathrow Airport, Hounslow, Middlesex

London Heathrow flygplats är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen, med fem terminaler. Det finns olika sätt att resa från flygplatsen Heathrow till din destination. Hotel Hoppa och ´Hotel By Bus´ är två tjänster som transportera resenärer till (och från) lokala och centrala hotell i London med buss. Den snabbaste resan är med tåg via Heathrow Express, som avgår var 15e minut, och tar dig in till centrala London på 15 minuter.

Flygplats — London Gatwick
Gatwick Airport, West Sussex RH6 0NP

London Gatwick Airport är den näst största flygplatsen i Storbritannien (Heathrow flygplats är den största), med två terminaler: nord och syd. Den snabbaste vägen från flygplatsen till centrala London är via Gatwick Express, med tåg som avgår var 15 minut. Direktresan till Victoria Station tar 30 minuter. Prova reseplaneraren på den officiella webbplatsen för att se vilket av de många transportalternativen som fungerar bäst för dig.

Arrival Guides Logo