Gå till innehåll

Stockholm Arlanda Airport -
Nordens ledande flygplats

Terminal 5 utvecklas med en ny säkerhetskontroll och en utökad marknadsplats med tydlig nordisk prägel som kommer att förändra och förhöja intrycket av hela flygplatsen. Mellan Terminal 4 och Terminal 5 har en ny förbindelsegång byggts som länkar samman terminalerna. I anslutning till terminalerna växer nya hotell och kontorsfastigheter fram.

En flygplats redo för framtiden

Stockholm Arlanda Airport ska erbjuda effektiva och inspirerande reseupplevelser. Den ska vara en ledande mötesplats och en internationell förebild inom hållbarhet.

För att möta dagen och morgondagens behov, från såväl resenärer, flygbolag och flygplatsens hyresgäster, har ett flertal större utvecklingsprojekt genomförts på Arlanda de senaste åren och utvecklingen flygplats fortgår. I anslutning till terminalerna växer nya hotell och kontorsfastigheter fram.

Nya marknadsplatsen
Terminal people

Terminalutveckling

Arlanda moderniseras och rustas upp. Under sommaren 2023 öppnade en ny modern säkerhethetskontroll i Terminal 5 efter flera års byggande. Samtidigt öppnade också den första delen av nya Marknadsplatsen som erbjuder ett brett och varierat utbud i en nordisk arkitektur. Under 2025 är den nya Marknadsplatsen helt klar.

En flygplatsstad växer fram

Vi utvecklar inte bara vår flygverksamhet. En helt ny stad växer fram på Stockholm Arlanda Airport – med hotell- och kongressmöjligheter, butiker, restauranger och kreativa arbetsmiljöer. Vår vision är att skapa inspirerande mötesplatser med närhet till världen. Läs mer om flygplatsstaden.

Stockholm Arlanda Airport vision 2050. Visionsbild: BAU

Projekt på Stockholm Arlanda Airport