Stockholm Arlanda Airport -
Nordens ledande flyg­plats

Terminal 5 utvecklas med en helt ny pir, en central säkerhetskontroll och en utökad marknadsplats med tydlig nordisk prägel som kommer att förändra och förhöja intrycket av hela flygplatsen. I anslutning till terminalerna växer nya hotell och kontorsfastigheter fram.

En flygplats redo för framtiden

Stockholm Arlanda Airport ska erbjuda smidiga och inspirerande reseupplevelser. Den ska vara en ledande mötesplats och en internationell förebild inom hållbarhet. Även om vi nu sett en avmattning i utvecklingen har resenärsantalet ökat mer än förväntat under många år. Under 2019 passerade över 25,6 miljoner resenärer flygplatsen. För att kunna möta dagens- och framtidens resenärsvolymer behövs bland annat mer terminalyta, fler uppställningsplatser för flygplan och mer kapacitet i våra bagageanläggningar.

Läs om Stockholm Arlanda Airports Masterplaner

Ny pir på Stockholm Arlanda Airport

Terminal 5

Vår största terminal kommer att byggas ut med ytterligare en pir. Bagagehantering, incheckning och säkerhetskontroll behöver både högre kapacitet och större flexibilitet. Det kommersiella utbudet ökas och miljöerna moderniseras. Visionsbild: Tengbom

Våra andra terminaler

Terminal 4 vidareutvecklas som en effektiv terminal för inrikestrafiken.

Terminal people
Visionsbild av Arlanda 2050

En flygplatsstad växer fram

Vi utvecklar inte bara vår flygverksamhet. En helt ny stad växer fram på Stockholm Arlanda Airport – med hotell- och kongressmöjligheter, butiker, restauranger och kreativa arbetsmiljöer. Vår vision är att skapa inspirerande mötesplatser med närhet till världen. Läs mer om flygplatsstaden.

Visionsbild: BAU

Projekt på Stockholm Arlanda Airport