Gå till innehåll

Stockholm Arlanda Airport -
Nordens ledande flyg­plats

Terminal 5 utvecklas med en ny säkerhetskontroll och en utökad marknadsplats med tydlig nordisk prägel som kommer att förändra och förhöja intrycket av hela flygplatsen. Mellan Terminal 4 och Terminal 5 har en ny förbindelsegång byggts som länkar samman terminalerna. I anslutning till terminalerna växer nya hotell och kontorsfastigheter fram.

En flygplats redo för framtiden

Stockholm Arlanda Airport ska erbjuda effektiva och inspirerande reseupplevelser. Den ska vara en ledande mötesplats och en internationell förebild inom hållbarhet.

Vision framtidens Arlanda
Terminal people

Terminalutveckling

Om- och tillbyggnaden som görs på Terminal 5 med en ny säkerhetskontroll och en modern marknadsplats tillsammans med förbindelsegången som länkar samman Terminal 4 och Terminal 5 ska bidra till en mer modern och effektiv flygplats.

En flygplatsstad växer fram

Vi utvecklar inte bara vår flygverksamhet. En helt ny stad växer fram på Stockholm Arlanda Airport – med hotell- och kongressmöjligheter, butiker, restauranger och kreativa arbetsmiljöer. Vår vision är att skapa inspirerande mötesplatser med närhet till världen. Läs mer om flygplatsstaden.

Stockholm Arlanda Airport vision 2050. Visionsbild: BAU

Projekt på Stockholm Arlanda Airport