Tvåkolumns-sida

Tvåkolumnssida med hero. Sidan har två kolumner, sidtypen kan listas med hjälp av ett Tvåkolumns listblock och kan innehålla ett citatblock. Citatblocket ser du längst ner på sidan. Bildmåttet för sidan är 900x600. Bildmåttet för hero-ytan är 1600x630. Bildmått för porträttbild i citatblock 200x200. Bildmått för övriga bilder i citatblocket saknas

− Det första jag brukar göra efter säkerhetskontrollen är att gå runt och botanisera lite i taxfreen, dutta på lite parfym, testa nya grejer och få experthjälp av den trevliga personalen, säger Cecilia Forss.

Därefter är det upp till varje författare att på egen hand bevaka sina intressen.

− Om jag hinner brukar jag gå förbi Pocketshop och kolla om de har någon av mina böcker på hyllorna och ibland brukar jag signera dem i hemlighet, som en liten överraskning. När jag var där senast frågade personalen om jag hade lust att signera ett par böcker också, så det verkar ju faktiskt ha varit uppskattat ändå.

Flygbranschen behöver, precis som samhället i stort, minska sina utsläpp av koldioxid och i dag diskuteras det mycket om hur man kan kombinera resande och en hållbar livsstil.

− Jag reser mycket, både privat och i jobbet, men för att göra det med ett okej samvete så klimatkompenserar jag för mina resor. Jag vill därför gärna ta tillfället i akt och sprida ordet om Fly Green Fund, en organisation utan vinstintresse, som ger företag och privatpersoner möjlighet att minska sitt klimatavtryck vid flygresor. Det är så enkelt att bidra, man kan till och med betala med Swish och så går pengarna till att köpa in biobränsle, som är betydligt mycket bättre för miljön.

De kommande åren kommer Arlanda att byggas ut och utvecklas, både för att fortsätta vara världsledande inom miljöarbetet, men också för att möta nya krav från resenärerna. Bland annat finns det planer om en helt ny handelsplats med möjligheter för inspirerande shopping och nya restauranger. Här har Cecilia identifierat ett hål i marknaden som hon gärna delar med sig av.

Cissi Forss tre bästa Arlandatips

Cecilia Forss

Cecilia Forss

Skådespelerska och författare

1. Botanisera i taxfreen

− Det första jag brukar göra efter säkerhetskontrollen är att gå runt och botanisera lite i taxfreen, dutta på lite parfym, testa nya grejer och få experthjälp av den trevliga personalen.

Jag köper ofta nytt läppglans, solskyddsfaktor och tuggummin för att ta med mig på resan. 

2. Köp stödstrumpor

− Stödstrumpor är något man inte ska resa utan, särskilt inte om man är gravid som jag. Jag brukar även köpa ett par till min kille.

3. Fyll på vattenflaskan

− På Arlanda finns ett antal vattenfontäner innanför säkerhetskontrollen. Det är så bra för då kan man fylla på vattenflaskan som man har med sig i stället för att köpa massa nya vattenflaskor. Ett hett tips!

Cecilia Forss