Josefin Dahlberg: Så här inspirerar resandet mig till ett hälsosammare liv

Med bakgrund från modebranschen och tidigare jobb som chefredaktör för modette.se, innehåller Josefin Dahlbergs liv en hel del mode, skönhet och inredning. Dessutom jobbar hon även mycket med att inspirera andra till att leva ett mer välmående liv. Utöver den ständigt aktuella bloggen driver hon även den populära podcasten ”Josefin och Vanja” tillsammans med Vanja Wikström. För Swedavia delar hon med sig av hur resandet inspirerar henne till ett hälsosammare liv och vad hon alltid har med sig i handbagaget.

(Foto: Pauline Olsson)

– Mitt bästa resetips är att klä sig bekvämt eftersom det inte finns något värre än att sitta på ett flyg med obekväma byxor som skaver. Dessutom har jag alltid med mig en stor sjal för den kan man använda till så mycket, till exempel rulla ihop till en kudde och luta huvudet emot eller som filt om det blir lite kallt på planet, säger Josefin.

Trots att Josefin själv medger att hon är lite av en tidsoptimist och ofta är ute på flygplatsen i sista stund är hon ingen som stressar upp sig. Än så länge har hon aldrig missat flyget och brukar ofta hinna med både lite shopping att hinna få något i magen.

– Min nya favoritbutik på Arlanda är Movesgood, där finns massa härliga, mysiga och framförallt bekväma kläder. De har också bra yoga-kläder!

– Det är lite konstigt att så fort man ska ut och resa så är det många människor som börjar resan med att sätta sig och dricka öl innan flyget, oavsett vad klockan är, jag fattar inte det. Arlanda har ju faktiskt bra alternativ för att äta och dricka lite hälsosammare, jag brukar ta en fräsch macka och en härlig juice på Joe and The Juice i stället.

För Josefins del blir det mycket jobbresor men hon reser även en hel del privat, både för att hälsa på vänner och familj och för att få ny inspiration. Storstäder och yoga-retreats är det som lockar mest.

– Jag tror att människor mår bra av att resa för att få nya intryck och inspireras av andra delar av världen. Jag har åkt mycket på yoga-retreats till bland annat Indien och Costa Rica och det har gett otroligt mycket för både kropp och själ.

– Det blir även rätt många resor till New York eftersom min syster bor där, men jag älskar Paris också. Det är nog de två resmål som jag åker mest till. New York känns så härligt och fritt och jag känner mig så hemma i Paris, det är avslappnat konstnärligt och kreativt, tillägger Josefin. 

För den som vill uppleva något helt unikt och samtidigt koppla bort vardagens bekymmer för en stund har Josefin ett riktigt bra tips:

– Mitt mest oförglömliga resminne måste nog vara när jag var i Santa Teresa i Costa Rica. Det var första gången jag var så långt bort och jag var där i två veckor så jag hann verkligen vara där och ta in allting. Det blev mycket yoga och lite surfing, det var en helt magisk resa som jag verkligen rekommenderar. 

För många människor är perioden före semestern som allra stressigast med allt som ska hinnas med innan man med gott samvete kan stämpla ut. En stress som enligt Josefin måste tas på allvar för att man ska må bra och kunna njuta fullt ut. 

– Först och främst får man påminna sig själv om att det är jätteonödigt att stressa för att koppla av. Även om det i stunden precis innan semestern inte känns som det, får man bara lära sig att släppa taget om vardagen en stund och unna sig. Verkligheten kan antagligen vänta en vecka.

Josefin Dahlberg sitter på en vit soffa