Gå till innehåll

Nazar dubblar Turkiet charter från Kiruna Airport 2015

2014-11-04, kl. 10:07

Den ledande Turkietspecialisten Nazar fördubblar 2015 sina charteravgångar från Kiruna Airport och erbjuder nästa år sex avgångar i maj/juni samt fyra avgångar i oktober 2015. Det är en dubblering från föregående säsong när Nazar avgick fem gånger under våren med nästan fulla maskiner från Kiruna till Antalya, en klassisk destination för semesterfirare.

Redan nu kan du boka din nästa solsemester, direkt från Kiruna Airport.

Kiruna Airport ser ut att 2014 nå en all-time-high i särklass med upp emot 260000 passagerare och arbetar hårt och målmedvetet på etableringen av en långsiktig chartertrafik.

- Vi arbetar strategisk med att möta efterfrågan och goda trender, vilket vi varit mycket bra på tillsammans med besöksnäringen och inkommande resenärer under lång tid. Nu satsar vi lite extra på regionens resenärer och är stolta att tillsammans med Nazar fortsatt kunna erbjuda både försommar- och höstresor till en stark och bra destination i Turkiet, säger Peter Salomonsson, flygplatschef på Kiruna Airport.

Nazar erbjuder hotell med All-inclusive koncept som ökat stort i popularitet och är uppskattat inte bara hos barnfamiljer utan hos alla målgrupper. Med flaggskepp som Pegasus World, nu med utbyggt pool-område, och fantastiska strandlägen efter Medelhavskusten ger det soldyrkande och kultur intresserade till regionen stor möjlighet att snabb och smidigt komma direkt till värmen.

- Nazar ser fram emot att återvända till Kiruna Airport med ökat utbud och att denna gång ge
Kiruna och regionen god tid att boka och planera för kommande semestrar. Med mångfalden i fokus i Kiruna och hela norra Sverige tror vi mycket på intresset att besöka och uppleva mer av Turkiet och de destinationer vi erbjuder i programmet, säger Kemal Yamanlar, VD Nazar.

Nazar ingår i världens största resekoncern: TUI Plc och är en del av TUI Nordic med bl a Fritidsresor och TEMA. Nazar flyger från Sverige, Norge, Danmark och Finland och erbjuder hotell i Turkiet samt i Grekland (Kreta), i första hand 4-5 stjärniga all-inclusive där många även har barn- och ungdomsprogram.

För mer information kontakta:

Kiruna Airport 
Peter Salomonsson, flygplatschef: peter.salomonsson@swedavia.se alt. 070-676 53 20

Nazar 
Kemal Yamanlar, VD: kemal@nazar.se