På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Jobba hos oss

Välkommen till en arbetsplats med flygpuls och atmosfär

Hos Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Resebranschen är en av världens största och den växer fort. Du kommer till en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.
Personer som möts i omfamning

På Swedavias flygplatser möts hela världen, varje dag. Det innebär en mångfald av förväntningar, förhoppningar, behov och önskemål. Vi finns från Malmö i söder till Kiruna i norr och erbjuder jobb inom många olika yrkesområden och roller. Som medarbetare har du därför ett flertal karriärmöjligheter, du kan avancera inom ett område, arbeta mer specialiserat eller engagera dig i intressanta projekt.

Swedavia är ett företag som både öppnar dörrar och ögon och där alla ska känna sig välkomna och inkluderade. Vi är ett företag som vill visa vägen och vara en god förebild när det gäller hållbarhet. Vi arbetar aktivt med att utveckla samarbeten och relationer för att på bästa sätt kunna bidra till samhället i stort.

Vi vill inte bara återspegla det samhälle vi finns och verkar i igenom våra medarbetare, utan att vi tillsammans med våra medarbetare arbetar för ett samhälle som tar tillvara på individers rättigheter och kompetenser. Vi ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling.

Karriär på olika sätt

En karriär kan se ut på många olika sätt. Hos Swedavia kan du växa inom ett område, arbeta mer specialiserat eller engagera dig i något intressant projekt.
Medarbetare på Ronneby Airport

Operativa verksamheten erbjuder många olika jobb

Det finns en stor bredd inom den operativa verksamheten. Här kan du arbeta med fälthållning, information, kundtjänst, passagerarservice med assistans, säkerhet, lokalvård, lastning, tankning, parkering, verkstad och fastighetsskötsel.

Ha olika uppgifter inom en och samma tjänst

Att ha flera olika kompetenser för att kunna utföra olika arbetsuppgifter är ett arbetssätt som används på en del Swedavia-flygplatser. Exempel är att inom en och samma tjänst arbeta med räddningstjänst, tankning och lasta bagage.

Befinna dig mitt i navet av en svensk flygplatsverksamhet

Hos Swedavias konsulter kan du arbeta inom byggnation, teknikutveckling och management med till exempel utredningar, analyser, förstudier och projektledning. Läs mer om Swedavia Konsult.

Arbeta inom bland annat ekonomi, personal och kommunikation

Det finns också en hel del administrativa tjänster exempelvis inom ekonomi, juridik, HR, säkerhet, marknadsföring och kommunikation.

Lediga jobb

Är du intresserad av att jobba hos Swedavia? Välkommen med din ansökan!
Fredrick Wachiaya

Hittar du inget som matchar dig just nu kan du prenumerera på våra lediga jobb. Då får du ett mejl så fort det finns ett nytt ledigt jobb hos oss.

Här hittar du alla lediga jobb på Swedavia

Här hittar du lediga jobb hos våra samarbetspartners

Våra värderingar

Delar du våra värderingar?
Tre kvinnor samtalar vid en disk

Med pålitlighet, stort engagemang och med ett nytänkande och välkomnande sätt, fyller vi flygplatserna med innehåll som matchar resenärernas och kundernas behov. Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

Våra förväntningar

Vill du bli en del av Swedavia?
Tre medarbetare vid informationsdisken

Swedavia är ett utpräglat serviceföretag. För att trivas hos oss är det viktigt att du delar synsättet där lust och glädje skapas med kollegor och kunder och ser det som en naturlig del i ditt arbete. Du är engagerad och bidrar aktivt till din egen och verksamhetens utveckling. Tillsammans med kollegor och partners arbetar du med att hitta den bästa lösningen för kunden.

Medarbetarskap

Känner du igen dig själv i våra tankar om medarbetarskap?
Kvinna i säkerhetskontroll

Du som medarbetare är viktig för Swedavias framgång. Genom din delaktighet och ditt engagemang bidrar du till den totala verksamheten och resultatet – en förutsättning för att företaget ska lyckas.

Du visar intresse och engagemang för våra kunder. Du är en god förebild och ditt beteende smittar av sig till såväl kollegor som till kunder och samarbetspartners. Du förstår hur viktigt det är att ha roligt och visa glädje på jobbet och därmed bidra till ett välkomnande arbetsklimat.

Känner du igen dig? Titta vidare under Lediga jobb om det finns något som stämmer överens med din profil.

Ledarskap

Vill du arbeta som ledare på Swedavia?
Medarbetare på Landvetter

Det här tycker vi är de viktigaste egenskaperna för en ledare.

Du skapar förutsättningar för delaktighet och engagemang för dina medarbetare, du är synlig, du lyssnar, bekräftar och återkopplar. Det kallar vi ett kommunikativt ledarskap.

Du förstår och känner våra kunders behov. I mötet med kunderna är du professionell, ger god service och bidrar till en inbjudande miljö.

Du är nytänkande och har modet att konstruktivt ifrågasätta verksamheten i syfte att utveckla den. Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att bidra till att förbättringar genomförs och inte stannar vid ord.

Du är en god förebild och leder utifrån de värderingar och riktlinjer som finns. Ditt beteende smittar av sig – att ha roligt och visa glädje är en viktig del i ditt ledarskap.

Tycker du också att det här är det viktigaste när det gäller ledarskap? Titta under Lediga jobb för att se om något jobb stämmer överens med din profil.