Gå till innehåll

Underhållsarbeten – flygplatsen stängd för flygtrafik 15–29 juli

2024-02-08, kl. 11:28

I sommar genomför Swedavia underhållsarbeten på Kiruna Airport. Flygplatsen kommer därför vara stängd för flygtrafik 15–29 juli.

Orlando_Bostrom_0916.tif

Flygsäkerheten är grunden för allt vi gör i Swedavia och underhållsarbeten av olika slag görs löpande för att bibehålla en hög flygsäkerhet på våra flygplatser. Under sommaren 2024 genomför vi banunderhåll och övrigt viktigt underhåll av vår anläggning på Kiruna Airport. Arbetena görs för att bibehålla en hög flygsäkerhet.

Flygplatsen kommer därför att vara helt stängd för flygtrafik mellan den 15-29 juli. Under juni till och med augusti kommer flygplatsen därutöver vara stängd för flygtrafik nattetid. Denna stängning påverkar främst ambulansflyget.

Om du ska resa till eller från Kiruna under de aktuella datumen, ta kontakt med ditt flygbolag för att i stället se över möjligheten att resa via andra flygplatser som till exempel Luleå, Gällivare eller Narvik. Alternativt överväg andra transportsätt. Efter den tillfälliga stängningen ser vi fram emot att hälsa dig som resenär varmt välkommen tillbaka till Kiruna Airport.