Gå till innehåll

Detur satsar på chartertrafiken från Umeå till Larnaca

2023-06-13, kl. 13:00

Den 26 oktober börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Larnaca på Cypern med avresedatum den 26 oktober i samarbete med Enter Air.

Resandet fortsätter att öka stadigt efter åren av pandemi och efterfrågan är stor på både charter-resor och reguljärflyg. Detur, som är tillbaka med helt nya ägare efter att deras konkursbo köpts upp av danska Aventura Rejser (Aventura Travel Group), hyser stark tilltro till den svenska marknadens reslust och erbjuder nu återigen charterresor direkt från Umeå Airport. Lagom till höstlovet lanseras den första destinationen Larnaca på Cypern, välkänt för sitt blåa hav och milda temperatur, men finns en stor efterfrågan kommer man löpande att lansera fler destinationer.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Detur tillbaka till Umeå Airport. Swedavias mål är att underlätta resande och möten, och att kunna utöka erbjudandet från vår flygplats är något vi ständigt strävar efter. Att Detur nu indikerar att de vill satsa stort i norra Sverige ser jag som mycket positivt, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport.

I ett första skede kommer en avgång till Larnaca den 26 oktober 2023 att lanseras, men är efterfrågan stor kan Deturs komma att addera både avgångar och destinationer i snabb takt.

Du kan boka biljetter på www.detur.se