Gå till innehåll

Ving börjar flyga till Turkiet från Umeå Airport

2017-11-17, kl. 10:23

Ving lanserar nu direktflyg till Antalya-området med Side och Alanya i Turkiet direkt från Umeå. Det innebär att Ving därmed kommer att kunna erbjuda resor från Umeå till Mallorca, Turkiet och Rhodos under sommaren 18.

Hus vid havet i Antalya, Turkiet

Efterfrågan till Turkiet har varit vikande under några år, men nu ser Ving ett högre tryck i bokningarna till landet. Därför har bolaget satt in flera avgångar till Turkiet nästa sommar, både från Arlanda och flera regionala flygplatser.

– Turkiet är känt för sin fantastiska hotellprodukt och låga prisläge. Här har vi bl a våra omtyckta Sunwing- och Sunprime-hotell. Det känns därför roligt att vi kan ge Umeborna möjlighet att resa till Turkiet direkt från sin lokalflygplats, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

– Umeborna gillar att kunna resa med charter direkt ifrån sin egen flygplats. Därför är vi glada över att destinationsutbudet utökas med Turkiet och de nya resmöjligheter vi nu kan erbjuda våra resenärer. Att Ving kommer att flyga direkt till tre länder från Umeå Airport i sommar visar att bolaget satsar på flygplatsen och det är givetvis mycket glädjande, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Ving kommer att flyga till Antalya från Umeå på måndagar under perioderna 21/5-11/6 och 17/9-29/10.

Det är flygbolaget Freebird som genomför flygningarna med en Airbus 320 med plats för 180 passagerare.