Gå till innehåll

Förbi en miljon resenärer på Luleå Airport

2012-12-06, kl. 09:52

Luleå Airport har återigen passerat en miljon passagerare. Antalet passagerare under perioden januari – november har totalt ökat med 3 procent jämfört med samma period föregående år. Totalt har 1 008 012 passagerare rest till och från Luleå Airport i år.

Antalet passagerare som reser till och från Luleå Airport fortsätter att växa. För att möta denna positiva utveckling genomgår flygplatsen en omfattande ombyggnation. Etapp 1 är klar, vilket omfattar en ansiktslyftning av gate 5 samt ny placering av flygplatsens Information och flytt av befintligt Café som bytt namn till Mat och Fika i ankomsthallen.

Nu pågår etapp 2 som är den mest utmanande och omfattande förändringen. Den nya entrén börjar ta form, taket i incheckningsområdet höjs 15 meter och säkerhetskontrollen flyttar en våning upp och golvbyte på övre plan pågår förfullt. Allt medan den dagliga verksamheten bedrivs samtidigt.

- Den positiva trafikutvecklingen visar tydligt att flyget har en viktigt roll för regionen, och ombyggnationen är nödvändig för att flygplatsen ska kunna bidra till dess utveckling. Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för att det under vissa perioder kan bli längre väntetider och logistiska förändringar. Även om vi bara fått positiva reaktioner ser vi gärna att de som ska flyga kommer hit en stund tidigare än vanligt, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef.

För mer information och ytterligare frågor kontakta Ann-Christin Viklund, flygstationschef tfn: 070-214 47 69.