Gå till innehåll

Ny flygstationschef Luleå Airport

2011-06-15, kl. 17:30

Ann-Christin Viklund blir ny flygstationschef på Luleå Airport. Ann-Christin är 45 år och har en lång erfarenhet från ledande befattningar. Närmast kommer hon från tjänsten som VD i Luleå Renhållning, ett kommunalt bolag med 50 medarbetare.

Ann-Christin Viklund blir ny flygstationschef på Luleå Airport. Ann-Christin är 45 år och har en lång erfarenhet från ledande befattningar. Närmast kommer hon från tjänsten som VD i Luleå Renhållning, ett kommunalt bolag med 50 medarbetare. 

Tidigare erfarenheter är som VD i företaget Nordic Director och Exportchef i Liko Hill-Rom. Hon är även engagerad i olika branschföreningar och är idag ledamot i Kommunföretagens branschorganisation.

- Det känns som en fantastisk och spännande utmaning att få leda arbetet på flygplatsen. Luleå Airport är viktig för hela regionen och ska fortsätta vara en attraktiv flygplats. Jag kommer tillsammans med mina kompetenta medarbetare att bygga vidare på det som redan startats upp på flygplatsen. Våra resenärer ska känna att de kommer till en attraktiv och säker flygplats med god service.

- Ann-Christins erfarenhet från ledarskap i andra verksamheter samt från marknad och försäljning är mycket värdefull i den förändring som flygplatsen befinner sig, säger Peder Grunditz, chef Regionala Flygplatser Swedavia. Vi har sökt en chef som tillsammans med medarbetarna fortsätter att utveckla flygplatsen och driva det goda samarbetet med regionen.

Ann-Christin är född och uppvuxen i Boden och sedan 20 år bosatt i Luleå. Hon är sambo med Anders och har två barn. Hon tillträder tjänsten under hösten.