Gå till innehåll

Omvandlingen av Luleå Airport etapp 1 sker i samarbete med PEAB

2012-04-16, kl. 14:42

Uppdraget att bygga en attraktiv miljö för resenärer, flygbolag och aktörer på flygplatsen har efter upphandling tillfallit PEAB som står för ombyggnationen av etapp 1.

Luleå Airport är porten till Norrbotten och investeringen är en milstolpe i flygplatsens utveckling.

Nu startar ombyggnationen av etapp 1, vilket bland annat innebär förändringar i gate 5. Det blir nytt golv, nya toalettpartier, ny passkontroll och dessutom får Polisen nya lokaler i anslutning till incheckningsområdet.

- Vi ser med spänning framemot att påbörja första etappen i denna omvandling tillsammans med PEAB. Nu drar det igång på allvar, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef förväntansfullt. Etapp 1 beräknas vara klart i slutet på juli, då etapp 2 sätter igång, vilket innebär ombyggnad av incheckningsområde, ny entré och säkerhetskontroll.

- För PEAB känns det extra roligt att vara delaktig i ett projekt som så många människor kommer att ha nytta och glädje av, säger David Wimander, arbetschef på PEAB. Satsningen på Luleå Airport gynnar såväl lokalbefolkning, tillresta och näringsliv och är ett bra exempel på den typ av samhällsbyggande som vi på PEAB vill vara delaktiga i.

För ytterligare information kontakta: Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport tfn: 070- 214 47 69 David Wimander, Arbetschef, PEAB Sverige AB tfn: 073-337 13 88

 

Luleå Airport – Internationell flygplats för person-och frakttrafik. Swedavia investerar tillsammans med medfinansiärer 105 miljoner kronor under tre år för att modernisera flygplatsen och erbjuda högre kapacitet och kvalitet för nationella och internationella flygförbindelser. Målsättningen är att skapa en välkomnande och attraktiv flygplats som sätter resenären i fokus genom att skapa effektiva miljöer för såväl resenärer, flygbolag och andra verksamma aktörer. Luleå Airport finns för att stärka och utveckla näringslivet, offentlig sektor och alla som bor i och reser till regionen.